Problemer med fredsliljeplanter – hvordan behandle sykdommer med fredsliljeplanter

Innholdsfortegnelse:

Problemer med fredsliljeplanter – hvordan behandle sykdommer med fredsliljeplanter
Problemer med fredsliljeplanter – hvordan behandle sykdommer med fredsliljeplanter

Video: Problemer med fredsliljeplanter – hvordan behandle sykdommer med fredsliljeplanter

Video: Problemer med fredsliljeplanter – hvordan behandle sykdommer med fredsliljeplanter
Video: Peace Lily problems and how to fix them | MOODY BLOOMS 2024, April
Anonim

Fredsliljer (Spathiphyllum spp.), med sine glatte, hvite blomster, utstråler fred og ro. Selv om de egentlig ikke er liljer, er disse plantene blant de vanligste tropiske plantene som dyrkes som stueplanter her i landet. Fredsliljer er tøffe og spenstige, men de er mottakelige for noen få skadedyr og sykdommer. Les mer informasjon om problemer med fredliljeplanter, inkludert vanlige sykdommer hos Spathiphyllum-planter.

Peace Lily Plant Problemer

Fredsliljer kan være tropiske planter, men de krever ikke pleie av barnehansker. På den annen side, jo bedre den kulturelle omsorgen din samsvarer med plantens behov, desto færre problemer med fredliljeplante vil du sannsynligvis møte.

Fredsliljer trenger indirekte lys, aldri direkte lys. Hvis du plasserer planten et par meter fra et vindu, bør det gå bra. Et annet alternativ er å plassere den i nærheten av lysrør. Tilstrekkelig lys er avgjørende for å forebygge sykdommer i Spathiphyllum.

Disse nydelige plantene foretrekker et fuktig sted. De trives under varme, fuktige forhold. Du kan tilfredsstille fredsliljen din og unngå problemer med fredsliljeplanter ved å holde temperaturen mellom 65 og 80 grader Fahrenheit (18-26 C.).

Øk luftfuktigheten forfredsliljen din ved å sette planten på et brett fylt med småstein og vann. Vanning for ofte kan føre til sykdommer i fredliljeplanter. Vent til du ser at planten visner før du tilsetter mer vann.

Pest and Diseases of Peace Lily Plants

Å ta godt vare på fredsliljen din vil bety at det er mindre sannsynlig at den lider av skadedyr og sykdommer. Fjern alle døde blader fra planten og potten. Tørk av grønne blader med en fuktig klut av og til for å fjerne støv.

Sjekk plantens blader for skadedyr som edderkoppmidd, melbugs og skjell. Disse kan ha kommet inn i hjemmet ditt på andre planter og kan forårsake problemer med fredliljeplanter hvis de ikke fjernes eller behandles.

Når det gjelder sykdommer i fredsliljeplanter, er de to vanligste sykdommene i Spathiphyllum Cylindrocladium spathiphylli og Phytophthora parasitica, som begge forårsaker rotråtesykdommer. Den førstnevnte typen rotråte overføres mellom planter med infisert vann, den andre av infisert jord.

Hvis planten din har rotråte, må du tenke på å behandle fredliljesykdommer. Prøv først å finne ut hva planten din har. Du vil gjenkjenne rotråtesykdommen i Spathiphyllum hvis du legger merke til at en fredlilje har gulnende blader og et visnende utseende. Hvis røttene også råtner, har den sannsynligvis rotråte. Ofte vil det hjelpe å rense røttene og ompotte planten i frisk, sunn jord.

Anbefalt: