Managing Hellebore-problemer – Gjenkjenne og behandle problemer med Hellebores

Innholdsfortegnelse:

Managing Hellebore-problemer – Gjenkjenne og behandle problemer med Hellebores
Managing Hellebore-problemer – Gjenkjenne og behandle problemer med Hellebores

Video: Managing Hellebore-problemer – Gjenkjenne og behandle problemer med Hellebores

Video: Managing Hellebore-problemer – Gjenkjenne og behandle problemer med Hellebores
Video: 5 Reasons You Should Grow Hellebores 2024, Kan
Anonim

Har du noen gang hørt om juleroser eller fastelavnsroser? Dette er to vanlige navn som brukes på helleboreplanter, eviggrønne stauder og hagefavoritter. Hellebores er ofte de første plantene som blomstrer om våren og kan blomstre til vinteren. Hvis du tenker på å plante hellebores, vil du vite hva du går inn på. Ja, du kan ha problemer med hellebores, men de vil være få og langt mellom. Og problemer med helleboreplanter kan vanligvis løses med litt oppmerksomhet og omsorg. Les videre for informasjon om hellebore-skadedyr og sykdommer og tips om håndtering av hellebore-problemer.

Problems with Hellebores

Det er så mye å elske med hellebores. Med skinnende eviggrønne blader og nydelige, langblomstrende blomster, trives hellebores i skygge og blomstrer når andre planter slumrer. Dette gjør håndtering av Hellebore-problemer til en prioritet.

Og hellebore er ganske sunne og spreke, ikke spesielt utsatt for skadedyr. Du vil imidlertid invitere til problemer med hellebores hvis du ikke gir dem vekstforholdene de trenger. For eksempel er hellebore veldig tolerante for forskjellige jordarter, men hvis du dyrker dem i vannfylt jord, kan duforventer problemer med helleboreplanter. Sørg for at jorda, enten det er surt eller alkalisk, gir anstendig drenering.

Et annet eksempel på innbydende problemer med hellebores er vann. Hellebore-planteproblemer kan oppstå fra feil oppmerksomhet til vanning. Hellebores vokser best med litt vanning. Mens disse plantene er tørkebestandige, må de ha vanlig vann når de først transplanteres når rotsystemene deres er modne og etablerte. Dette gjelder alle planter i hagen din, så ingen stor overraskelse.

Og ikke len deg for tungt på den tørkebestandige påstanden. Hellebores vil ikke gjøre det bra i ekstrem tørke når som helst.

Hellebore skadedyr og sykdommer

Hellebore-skadedyr og sykdommer tar ikke ned disse sunne plantene så ofte, men bladlus kan noen ganger være et problem. Se inn i blomstene og på nye blader. Hvis du ser et klebrig stoff som drypper ned, er det sannsynligvis honningdugg fra bladlus. Hvis du oppdager bladlus på plantene dine, prøv først å vaske dem av med en slange. Dette gjør vanligvis susen. Hvis ikke, importer marihøner eller spray bladlusene med giftfri neemolje.

Noen ganger spiser snegler og snegler frøplanter eller nytt løvverk. Det beste alternativet er å plukke dem av om natten og flytte dem på veien.

Mange forskjellige typer soppinfeksjoner kan angripe hellebore, men det er ikke så hyppig. Gartnere som ikke liker å bruke soppspray, kan ganske enkelt fjerne løvverk og hele planter hvis de er sårbare.

En destruktiv sykdom heter svartedauden. Som navnet indikerer, er det en av helleboresykdommene som kan drepeplanter. Du vil kjenne den igjen på de svarte stripene og flekkene som vises på blader og blomster. Du vil sannsynligvis ikke se denne sykdommen, siden den har en tendens til å dukke opp for det meste i barnehager, ikke hjemmehager. Men hvis du gjør det, ikke prøv å behandle det. Bare grav opp og ødelegge infiserte planter.

Anbefalt: