Forebygge problemer med druer – hvordan behandle vanlige skadedyr og sykdommer

Innholdsfortegnelse:

Forebygge problemer med druer – hvordan behandle vanlige skadedyr og sykdommer
Forebygge problemer med druer – hvordan behandle vanlige skadedyr og sykdommer

Video: Forebygge problemer med druer – hvordan behandle vanlige skadedyr og sykdommer

Video: Forebygge problemer med druer – hvordan behandle vanlige skadedyr og sykdommer
Video: Grapevine trunk diseases #2 - How to prevent the infection 2024, April
Anonim

Grapevine er tøffe planter som trives etter å ha blitt kraftig kuttet ned, blomstrer igjen etter snørike vintre og produserer massevis av frukt selv når de blir neglisjert. Når det er sagt, er det flere skadedyr-, kultur- og vinsykdommer som kan redusere kraften til disse plantene.

Sjelden dreper skadedyr eller sykdommer en vinranke, men det hjelper å ha informasjon om hvordan du forebygger problemer med druer, slik at høsten blir robust. Lær hvordan du tar deg av problemer med vinranker og vær forberedt på å bruke behandlinger raskt.

Forhindrer problemer med druer

Grapevine har spesifikke kulturelle krav. Når disse er oppfylt, presterer de fleste vinstokker vakkert med få problemer. Druer fungerer best hvis de dyrkes i godt drenert jord med mye organisk tilsetningsstoff. De fleste druesorter er hardføre i USDA-sone 3 til 8, men noen foretrekker kjøligere vær, mens andre trenger en lengre varmere sesong.

Årlig beskjæring er nøkkelen til å forhindre problemer i druer. Tren opp unge stokker til bare én sterk leder, med perifere skudd som kommer av den og bundet til et espalier.

Grapevine Diseases

Det er mange andre sykdommer i vinranker å være på vakt og forberedt på å behandle problemer med vinranker, inkludert både sopp og bakteriersykdommer.

Sopp – De vanligste sykdommene til druer er sopp. Mye av disse kontrolleres med god kulturell kontroll. Gammelt plantemateriale kan inneholde soppsporene i jord selv over vinteren, så det er viktig å rydde opp rundt vinstokkene etter beskjæring. Svart flekk, pulveraktig mugg og antraknose er bare noen av de vanlige soppsykdommene. De påvirker oftest løvet med flekker eller et belegg, men kan av og til true kvister og terminalvev. Soppen reduserer plantens effektivitet når det gjelder å samle solenergi og kan forårsake bladtap.

Bakteriell – Bakterielle vinrankesykdommer er også vanlig i plantene. Der det vokser vinstokker i en frukthagesituasjon, kan sykdommen være ødeleggende når den går fra vintreet til vintreet. Hjemmegartneren vil neppe oppleve denne typen omfattende skader. Krongallesykdom hos vinranker påvirker røttene og nedre stengler. Sykdommen forårsaker svarte galler og krever gassing eller solarisering for å drepe bakteriene.

Grapevine skadedyr

Den søte, saftige frukten er en magnet for gnagere, insekter og spesielt fugler. Fuglenett kan bidra til å beskytte frukten mot fullstendig utslettelse.

Sugende insekter, som bladlus, vil angripe de ende delene av planten. Hagebruksoljer og insektdrepende såper, eller neemolje, kan være effektive for å bekjempe disse vanlige insekttypene.

Kjedelige insekter kan også alvorlig skade helsen til vinrankene dine. Behandling av vinrankeproblemer av denne typen krever vanligvis et plantevernmiddel registrert for brukpå spiselige planter. Sevin er en anbef alt av Texas A & M Agriculture Department.

Hvordan ta vare på Grapevine-problemer

Behandling av problemer med vinranker starter med identifisering av problemet. Det er så mange potensielle skadedyr og vinrankesykdommer at det kan være nyttig å samle en blad- eller kvistprøve og ta den med til fylkeskontoret for identifikasjon.

Når du vet hva du har å gjøre med, er det lettere å bestemme hvordan du skal fortsette. Tenk på forskjellen mellom organisk og uorganisk. Organiske sopp- og insektmidler vil være valget for en naturlig gartner. Uorganiske behandlinger er effektive og det vanlige valget for storskalaprodusenter eller gartnere som bare vil ha jobben gjort.

Uansett hvilken behandling du velger, les alltid etiketten og påfør på den måten som er anbef alt av produsenten.

Anbefalt: