Vanlige problemer i tranebærranker – gjenkjenne og behandle problemer med tranebærplanter

Innholdsfortegnelse:

Vanlige problemer i tranebærranker – gjenkjenne og behandle problemer med tranebærplanter
Vanlige problemer i tranebærranker – gjenkjenne og behandle problemer med tranebærplanter

Video: Vanlige problemer i tranebærranker – gjenkjenne og behandle problemer med tranebærplanter

Video: Vanlige problemer i tranebærranker – gjenkjenne og behandle problemer med tranebærplanter
Video: How to Take Soil & Tissue Samples of Cranberry Vines 2024, Kan
Anonim

Hvis du leter etter et uvanlig tillegg til hagen din i år, er tranebær der det er. Før du dykker ned i myrhodet først, sørg for at du leser deg opp om noen av de vanligste problemene som kan påvirke denne søte terten av en avling.

Tranebærplanteproblemer

Det er ingenting som sier høst som det upretensiøse tranebæret. Det naturen forsømte i størrelse og storhet, veide den opp for i intensitet og rene bær med uforglemmelig smak. Å dyrke tranebær hjemme kan være utfordrende, siden de har veldig spesifikke dyrkingskrav, men hvis du er villig til å prøve det, er det best å være bevæpnet med informasjon om problemer i tranebærranker, slik at du er forberedt. Både tranebærskadedyr og sykdommer kan være ødeleggende og vanskelige å håndtere, men vi hjelper deg i gang på veien til suksess.

Vanlige tranebærskadedyr og sykdommer

Som med mange matplanter, varierer problemene med tranebær fra enkle å håndtere til nesten umulige å håndtere. Noen tranebærsykdommer er også svært begrenset i rekkevidde, noe som betyr at tranebærmyrer i Wisconsin kan oppleve en sykdom som bare er problematisk ved atregion. Hvis du har problemer med å identifisere den skyldige, ikke nøl med å henvende deg til din lokale universitetsutvidelse for en fullstendig gjennomgang av tranebærplantene dine. Her er noen vanlige ting å se etter de fleste steder:

Løvflekk. Flere bladflekksykdommer forekommer hos tranebær, med rød bladflekk, svart flekk, Protoventuria bladflekk og cladosporium bladflekk blant de vanligste. Hvis flekkene er små og ikke påvirker ny vekst, kan du kanskje tolerere flekkene og korrigere forholdene og oppmuntre til bladflekker etter høsting.

Vanning tidlig på dagen slik at bladene tørker helt, forbedrer dreneringen slik at bedene tørker, og reduserer nitrogengjødsel kan bidra langt for å forhindre fremtidige utbrudd. Hvis bladflekker er tilbakevendende eller skader frukter, vil et soppmiddel brukt ved knoppbrudd og under skuddforlengelse hjelpe.

Upright dieback. Når dine ellers sunne tranebærskudd plutselig utvikler visne eller gulne i tuppene, for så å bli oransje-brune og til slutt dø, selv om de er blant andre helt sunne skudd, kan det hende du opplever oppreist død. Oppreist nedskjæring gir en tranebærmyr et slags s alt- og pepperutseende, med bare noen få døde spisser spredt i sunne vekstflekker.

Det første du må gjøre er å redusere stresset på vinstokkene dine så mye som mulig, enten dette betyr å endre fôringsmønsteret ditt, vanne mer eller mindre eller behandle et insektangrep. Hvis det ikke er nok til å hjelpe vinstokkene å komme seg, kan soppdrepende middel brukes før tidlig blomstring for å forhindre spredning av det underliggendesoppsykdom.

Frukt råtner. Det er over et dusin fruktråtnende sopp som påvirker tranebær; noen angriper blader, blomster og frukt, og andre er begrenset til frukt alene. Du kan redusere sjansen for at noen av disse soppene tar tak ved å fjerne alt søppel fra forrige sesong, inkludert mummibær, som kan være kilder til soppsporer.

Tynne vinstokker og prøv å ikke overfôre dem for å forhindre øm overvekst og senke den generelle fuktigheten i tranebærstativet. Sørg også for å tynne ut eventuelle frivillige som kan dukke opp, siden de har en tendens til å produsere mye vegetasjon i stedet for frukt, noe som øker eventuelle fuktighetsproblemer du måtte ha.

Caterpillars. Larver elsker tyttebær like mye som deg, så det er viktig å holde øynene skrelle for møll som kan legge egg i tyttebærstandene dine. Tranebærfruktorm, tranebærspissorm, svarthodet ildorm og andre kan være ødeleggende for plantene dine og fruktproduksjonen din, spesielt hvis du ikke legger merke til dem før de virkelig har satt inn.

De fleste larver kan behandles med målrettede insektmidler som spinosad, men husk å bruke det om kveldene, etter at biene er tilbake i bikubene. Spinosad har imidlertid en svært kort levetid, og må kanskje påføres på nytt når nye bølger av larver klekkes ut.

Sap-sugende insekter. En rekke saftsugende insekter, som edderkoppmidd og skjell, lever også tungt på tranebær. Edderkoppmidd er vanskelig å se med det blotte øye, men du kjenner dem på de små edderkopplignende silketrådene; skala insekter erlike vanskelig å oppdage, men på grunn av kamuflasjen og ikke størrelsen.

Enten skadedyr kan utryddes ved bruk av insektdrepende såpe eller neemolje, påført i henhold til produsentens anvisninger.

Anbefalt: