Skadedyrbekjempelse av fikentre: tips om behandling av vanlige insekter i fikentre

Innholdsfortegnelse:

Skadedyrbekjempelse av fikentre: tips om behandling av vanlige insekter i fikentre
Skadedyrbekjempelse av fikentre: tips om behandling av vanlige insekter i fikentre

Video: Skadedyrbekjempelse av fikentre: tips om behandling av vanlige insekter i fikentre

Video: Skadedyrbekjempelse av fikentre: tips om behandling av vanlige insekter i fikentre
Video: Danger! watch this before your fig tree dies! Dangerous Pests for your fig tree. 2024, Kan
Anonim

Fiken (Ficus carica) tilhører familien Moraceae, som omfatter over 1 000 arter. De har blitt dyrket i tusenvis av år med rester som er funnet i neolittiske utgravninger som dateres tilbake til 5000 f. Kr. Til tross for deres eldgamle historie, er de ikke uten mange av de samme fikentre-insektskadedyrene som plager treet i dag. Nøkkelen til skadedyrbekjempelse av fikentre er å lære å identifisere vanlige fikentreskadedyr.

Vanlige fikentre-insektskadedyr

Den vanlige fiken er et løvtrær til busk som er dyrket for sin deilige "frukt". Fikenfrukt er egentlig ikke en frukt, men snarere et sykonium, eller et kjøttfullt hult område med små blomster på innerveggene. Fiken kommer fra Vest-Asia, avhengig av forholdene, kan leve i 50 til 75 år med pålitelig produksjon.

En tilstand som kan hindre deres levetid er skadedyrangrep på fikentrær. En av de mer vanlige skadedyrene er nematoden, nærmere bestemt rotknute-nematoden og dolknematoden. De reduserer trevekst og avling. I tropene kjempes nematoder ved å plante fiken nær en vegg eller bygning for å la røttene vokse under bygningen, og hindre nematodeskader. I stedet forplanting i nærheten av en struktur, tung mulch kan avskrekke nematoder som kan riktig bruk av nematicider. Å legge ringblomster rundt treet burde også hjelpe.

Andre skadedyr funnet på fikentrær inkluderer:

  • Snekkerorm
  • Mørk m alt bille
  • Tørket fruktbille
  • Earwig
  • Freeman sap beetle
  • Forvirret saftbille
  • Figenbille
  • Fikenmidd
  • Fikkenskala
  • Fikentreborer
  • Navleappelsinorm

Skadedyrbekjempelse av fikentre

Det er flere angrepsplaner ved behandling av insekter på fiken. Ikke alle skadedyr er kontrollerbare. For eksempel legger fikentreet eggene sine nær bunnen av en gren, og deretter klekkes de resulterende larvene og går inn i treet. Når larvene først er i treet, er kontroll ekstremt vanskelig. Insektmiddel kan sprutes inn i tunnelene med en sprøyte, noe som er tidkrevende og krevende.

Det beste forsvaret mot borere er et godt angrep. Omslutt den nedre delen av treet i netting for å hindre hunnene i å legge eggene sine i barken. Dekk også toppen av nettet med folie belagt med vaselin.

Behandling av insekter, som tørkede fruktbiller eller spinnmidd på fiken, kan kreve sprøyting. Tørket fruktbiller eller saftbiller inkluderer beslektede arter som Freeman og Confused sap biller. De er små svarte til brune biller, omtrent 1/10 til 1/5 tomme (2,5-5 mm.) lange, som kanskje har flekkede vinger eller ikke. Når de lever av fiken, ødelegges frukten og gjøres mer attraktiv for andre skadedyr. Det er ogsåofte infisert med Aspergillus niger, en soppsykdom som kan påvirke modning av frukt.

For å bekjempe disse billeskadedyrene, sett agnfeller før fiken modnes. Når fellene har gjort mesteparten av arbeidet med å befri treet for biller, spray treet med et insektmiddel som inneholder malation i en sukker/vannløsning i henhold til produsentens instruksjoner. Hold deg unna det sprøytede området i minst 12 timer og ikke høst noen fiken på tre dager.

Både stillehavsedderkoppmidden og toflekkete edderkoppmidd kan ramme et fikentre. De er begge gulgrønne med svarte flekker. De lever på undersiden av fikenbladene, noe som får dem til å brune og falle. Edderkoppmidd har noen rovinsekter, som rovmidd og seksflekket trips, som vil drepe dem; ellers, kvel dem med en hagebruksolje blandet med vann eller et plantevernmiddel som inneholder bifenazat. Hvis du bruker en spray med bifenazat, vær advart om at du ikke bør spise fikenen på et helt år.

Ørentvister utgjør egentlig ikke en trussel mot fikentrær, men de vil spise frukten. Et insektmiddel som inneholder spinosad vil mest sannsynlig drepe dem.

Larven til snekkerormen graver seg inn under barken på fiken og kan drepe hele greiner. Larvene er lett gjenkjennelige som 2 tommer (5 cm) kremfargede larver som utstråler saft og sagflis når de spiser. En parasittisk nematode, Steinernema feltiae, vil bidra til å kontrollere dem.

Dessverre er det ingen biologisk eller kjemisk bekjempelse når det gjelder den mørke jordbillen. Disse ¼ tommer (6 mm.), matt svartebiller og deres larver lever av råtnende detritus ved foten av treet og i jorden rundt. Det beste forsvaret i dette tilfellet er sanitet; hold området rundt treet fritt for ugress og høst modne fiken umiddelbart.

Anbefalt: