Siberian Melic Care Guide: Siberian Melic Altissima Info

Innholdsfortegnelse:

Siberian Melic Care Guide: Siberian Melic Altissima Info
Siberian Melic Care Guide: Siberian Melic Altissima Info

Video: Siberian Melic Care Guide: Siberian Melic Altissima Info

Video: Siberian Melic Care Guide: Siberian Melic Altissima Info
Video: Sizzling Hot: Practical and Advocacy Implications for Health Care Providers 2024, April
Anonim

Siberian melic altissima er et prydgress med slående, dyp lilla panicles om sommeren. Bruk dette gresset til border, hyttehager, enger, som et fokuspunkt, eller anker i et blandet bed med blomster. Dette gresset er lett å dyrke og krever lite vedlikehold.

Hva er Siberian Melic?

Sibirsk melikgress er et prydgress med det vitenskapelige navnet Melica altissima. Dette vakre gresset er hjemmehørende i Sibir og tilpasser seg godt til mange andre områder og utgjør en fin dekorativ aksent eller et fokuspunkt i bed med blomster.

Det flerårige gresset vokser i attraktive, pene klumper så høye som fem fot (1,5 m.) innen den andre sesongen i hagen. Hver klump er omtrent 20 tommer (51 cm.) bred. Bladene til sibirsk melikk er lysegrønne, lange og tynne. Stilkene buer seg og produserer vipper med blomstrende pigger om sommeren.

Det som er mest slående med sibirsk melikk er fargen på blomstene. De er en dyp rødlilla og blanke. De ser nydelige ut i et hagebed eller border, men blomsterpiggene er også flotte tillegg til klippearrangementer. Selv om den ikke er hjemmehørende i USA, tiltrekker sibirsk melika fugler til frøene som matkilde.

Growing Siberian Melic

Du kan enkelt dyrke sibirsk melikk i USDA-sonene 4 til 8. Du kan dyrke den fra frø eller fra transplantasjoner hvis du kanfinn den hos ditt lokale hagesenter. Full sol er ideell for sibirsk melikk, men det vil være fint i delvis skygge. Jorden trenger ikke å være spesielt fruktbar, men bør drenere godt.

Når de er etablert, er kravene til sibirsk melikbehandling lave. Den kan trenge litt vanning for å etablere seg og under tørke, men ellers vil den vokse godt med lite inngrep. Hold gresset på plass om høsten for visuell interesse i vinterhagen. Trim det gamle løvet tilbake tidlig på våren når ny vekst dukker opp. Du kan forplante sibirsk melik ved deling om våren.

Anbefalt: