Skadedyrbekjempelse for guava - hvordan å avskrekke insekter på guava-trær

Innholdsfortegnelse:

Skadedyrbekjempelse for guava - hvordan å avskrekke insekter på guava-trær
Skadedyrbekjempelse for guava - hvordan å avskrekke insekter på guava-trær

Video: Skadedyrbekjempelse for guava - hvordan å avskrekke insekter på guava-trær

Video: Skadedyrbekjempelse for guava - hvordan å avskrekke insekter på guava-trær
Video: Keeping Pests Off Your Guava Tree Without Pesticide - Organic Guava Tree Care 2024, Kan
Anonim

Guava-trær er hardføre, aggressive stauder som er hjemmehørende i tropisk og subtropisk Amerika. De er en av 150 arter av Psidium, hvorav de fleste er fruktbærende. Guvaen kan være hardfør, men de har sin del av guava-skadedyrproblemer, hvorav de fleste kan håndteres ved bruk av naturlige skadedyrbekjempelsesmetoder for guavatrær. For å innlemme guava skadedyrbekjempelse, er det viktig å kunne identifisere insekter som angriper guava trær og frukt. Den følgende artikkelen diskuterer guava-skadedyr og hvordan du kan avskrekke insekter på guava.

Insekter som angriper guava

Den karibiske fruktflua er en av de mest skadelige skadedyrene i Floridas guavaproduksjon. Larvene infiserer frukten, og gjør den uegnet til konsum. For å unngå skade på fruktflue, må frukt plukkes før full modning, noe som betyr høsting minst tre ganger i uken.

Larvene til guavamøll vil tunnelere inn i frukten, noe som gjør den uspiselig, og lever også av plantens bladverk. I tilfelle av begge disse guava skadedyrproblemene, innebærer guava skadedyrbekjempelse å pakke inn den utviklende frukten med en papirpose når den er umoden. Guava-møll kan også bekjempes ved å sprøyte godkjente biologiske kontrollmidler.

Rødbåndet trips er et annet skadedyr som lever av guava, noe som resulterer i avløving og bruning av frukten. Guava-hvitfluer lever av guavablader og krever, sammen med den grønne skjoldskalaen og snutebiller (spesielt Anthonomus irroratus), kjemisk skadedyrbekjempelse for guava dyrket kommersielt i Florida.

Larvene til guavaskuddborerne kommer inn i kvister og dreper nye skudd. I India er det minst 80 insektarter som angriper guava-treet, men for det meste holdes disse i sjakk av sine naturlige fiender. I Puerto Rico har kokosmelbugen vært et skadedyr som har blitt bekjempet med introduksjonen av sin parasittiske fiende, Pseudaphycus utilis.

Brasilianske guavatrær har blitt sett med alvorlig sinkmangel på grunn av nematoder og kan behandles med sinksulfat i to sommersprøytinger med 60 dagers mellomrom.

Det er noen ganger funnet at bladlus bor i guava, og etterlater seg klebrige rester eller honningdugg. Denne honningduggen tiltrekker seg maur. Maur beskytter både bladlus og skjellinsekter mot rovdyr, og flytter dem også rundt og øker angrepet. Maur kan bekjempes ved å beskjære grener som berører bygninger eller andre planter som fungerer som en bro til treet. Vikle deretter klebrig tape rundt stammen på treet. Agnfeller kan også settes ut rundt bunnen av treet.

Hvordan avskrekke insekter på Guava

Som du kan se, er det mange skadedyr som tiltrekkes av guavatrær. Den beste måten å bekjempe insektangripere på er å holde treet sunt. Gi optimale vekstforhold med vanningved behov, tilstrekkelig drenering og gjødsling, og beskjær ut døde eller syke lemmer.

Hold området rundt treet fritt for planteavfall og ugress som kan huse insekter. Hold nøye øye med treet for tegn på skadedyr, slik at passende guava-skadedyrbekjempelse kan påføres ved første tegn på angrep.

Anbefalt: