Darwin Tulip Information: Caring For Hybrid Darwin Tulips In Gardens

Innholdsfortegnelse:

Darwin Tulip Information: Caring For Hybrid Darwin Tulips In Gardens
Darwin Tulip Information: Caring For Hybrid Darwin Tulips In Gardens

Video: Darwin Tulip Information: Caring For Hybrid Darwin Tulips In Gardens

Video: Darwin Tulip Information: Caring For Hybrid Darwin Tulips In Gardens
Video: How to Plant Darwin Hybrid Tulips: Spring Garden Guide 2024, April
Anonim

Store, firkantede, koppformede blomster er det som først tiltrekker blikket når du ser på hybrid Darwin-tulipaner. Eller kanskje det er deres utrolig livlige farger. Uansett er disse tulipanene fremragende utøvere med utrolig varme- og kuldetoleranse. Hva er Darwin-tulipaner? De er det lykkelige resultatet av en krysning mellom to av de mest kjente nederlandske variantene.

Hva er Darwin-tulipaner?

Det finnes hundrevis av varianter av tulipaner, men Darwin-hybrider må være en av de mest fremragende. De har store, herlige blomster i en myriade av farger, og deres solide stilker tåler vind og regn. Disse er en av de lengre levede tulipansortene og er ettertraktet som snittblomster. Å dyrke Darwin-tulipaner gir årevis med intense farger i hagen.

Disse pærene kommer i dristige farger som rødt, gult, rosa og elfenben. De kan være stripete, merket med flammer, fjær eller fargede marger. Disse er enkeltblomstrede løker med stilker som blir opptil 20 til 28 tommer (50-70 cm.) høye. Mange av blomstene er duftende, og noen har til og med krøllede kronblader.

Lærene produserer i opptil fem år og naturaliserer seg også godt. De kan lett tvinges innendørs og kan vokse like godti halvskygge som full sol. Blomstringstid er vanligvis midt på våren, noe som gjør dem til en midtsesongtulipan.

Darwin Tulip Information

Darwin-hybridtulipaner er et resultat av en krysning mellom enkelt-late tulipaner og keisertulipaner. Nærmere bestemt Tulipa fosteriana ‘Lefeber’ og vanlige Darwin-tulipaner. De ble introdusert på 1950-tallet gjennom et nederlandsk avlsprogram.

Så løker om høsten slik at de kan samle de kjølige timene som kreves for å blomstre om våren. Som de fleste løker, er godt drenerende jord best for dyrking av Darwin-tulipaner. Hvis jorda har lite næringsstoffer, inkorporer beinmel når du installerer pærene.

Tommelfingerregelen er å plante løk tre ganger høyden på løken. Gi dem en god vanning etter planting. Hvis ekorn eller andre varminter er et problem, plasser screening eller mulch over stedet.

Darwin Hybrid Tulip Care

Når blomstringen er brukt, fjerner du blomsterstengelen og påfører en saktefri gjødsel rundt rotsonen. Dette vil gradvis virke inn i jord under vanning og mate pæren etter hvert som den dør tilbake. La bladverket stå på planten til det blir gult, slik at plantene kan samle solenergi.

Tulipaner er så hardføre at de kan stå i bakken over vinteren i de fleste soner. Hvis du bor i en kjøligere sone, grav dem opp etter at blomstringene er brukt opp og oppbevar dem på et kjølig, tørt sted. For å tvinge løk i varmt klima, plasser pærer i torvmose i kjøleskapet i tre måneder og plant dem deretter i beholdere eller i bakken.

Anbefalt: