Identifisering av vanlige buksbomskadedyr: tips for behandling av insekter på buksbom

Innholdsfortegnelse:

Identifisering av vanlige buksbomskadedyr: tips for behandling av insekter på buksbom
Identifisering av vanlige buksbomskadedyr: tips for behandling av insekter på buksbom

Video: Identifisering av vanlige buksbomskadedyr: tips for behandling av insekter på buksbom

Video: Identifisering av vanlige buksbomskadedyr: tips for behandling av insekter på buksbom
Video: Thrips - How to identify and deal with them 2024, Kan
Anonim

Boxwoods (Buxus spp) er små, eviggrønne busker som ofte blir sett på som hekker og kantplanter. Selv om de er ganske hardføre og er tilpasningsdyktige i flere klimasoner, er det ikke uvanlig at plantene er plaget med vanlige buksbombuskskadedyr. Mens mange av de uønskede skadedyrene er godartede, er kontroll av buksbominsekter i noen tilfeller avgjørende for plantens fortsatte helse. Den følgende artikkelen inneholder informasjon om vanlige buksbom-skadedyr og behandling av insekter på buksbom.

Boxwood-buskskadedyr

Boxwoods er generelt lettstelte busker som kan dyrkes i enten full sol eller skygge, og brukes hovedsakelig til små til mellomstore hekker. Til tross for deres enkle stell trives mange insekter på buksbombusker.

Boxwood leafminer

Den mest skadelige skadedyret av buksbom er buksbom-løvmineren. Det er en liten flue som er urfolk i Europa, men som nå finnes i hele USA. Både voksne og larvene deres forårsaker alvorlig skade på buksboms bladverk i form av blemmer og misfarging.

De voksne løvgraverne er omtrent 0,1 tommer (0,25 cm) lange og ser skjøre ut. De er oransje-gule til røde. I mai ble den lille (0,125 tommer(0,3 cm.) lange larver blir oransjefargede pupper og kommer frem som en flue. Voksne parrer seg og så legger hunnen eggene dypt inne i bladvevet. Egg klekkes tre uker senere, og larvene vokser sakte mens de gumler bort på innsiden av bladet.

Bekjempelse av buksbom løvgruveinsekter begynner med å velge en mer motstandsdyktig variant i utgangspunktet. Noen kultivarer med ulik motstand er:

  • ‘Handworthiensis’
  • ‘Pyramidalis’
  • ‘Suffrutoicosa’
  • ‘Varder Valley’
  • Buxus microphylla var. japonica

Hvis det er litt for sent til det, kan du redusere bestanden ved å beskjære før voksen oppvekst eller etter egglegging.

Noen insektmidler kan brukes, men kontroll er vanskelig, siden påføringen må tidsbestemmes med fremveksten av de voksne. Spray som inneholder bifentrin, karbaryl, cyflutrin eller malathion kan alle brukes til å behandle disse insektene på buksbombusker.

Boxwoodmidd

Eurytetranychus buxi er en edderkoppmidd – buksbommidden for å være nøyaktig. Disse buksbombuskene lever på undersiden av bladene, og etterlater dem prikkete med bittesmå hvite eller gule flekker. Både europeiske og amerikanske buksbom er mottakelige for buksbommidd. Japansk buksbom er litt mer motstandsdyktig. Bruk av gjødsel med høyt nitrogennivå faller sammen med store populasjoner av buksbommidd.

Som med andre typer edderkoppmidd, overvintrer disse skadedyrene som egg på undersiden av bladene. De klekkes så i mai med en ny generasjon på vei om 2-3 uker. Siden dette betyr flere generasjoner prår, er det avgjørende å behandle disse insektene på buksbom så tidlig i sesongen som mulig. Midden er mest aktiv om våren og forsommeren og på sitt verste når forholdene er tørre og støvete. Full avløving kan oppstå hvis angrepet er kraftig.

For å behandle buksbommidd kan du prøve å vaske dem fra plantene med en vannstråle. Dessuten er hagebruksolje effektiv. For en aggressiv behandling, bruk produkter som inneholder abamectin, bifenthrin, malathion eller oxythioquinox i de to første ukene av mai for å få et hopp på befolkningen.

Boxwood psyllid

En annen vanlig insektmarodør er buksbompsyllid (Cacopsylla busi). Selv om dette er en mindre alvorlig skadedyr enn den ovenfor nevnte, kan den fortsatt skape mye kaos på buksbomene dine. Skaden er rent kosmetisk med kupping av løv og påvirket kvistvekst. Psylliden rammer alle buksbom, men den amerikanske buksbom er mest utsatt.

Som edderkoppmidden overvintrer buksbompsylliden som et bitteliten, oransje egg som klekkes om våren når plantens knopper åpner seg. Nymfene begynner å mate planten med en gang. På dette stadiet skader insektene planten, og får bladene til å kuttes. Koppingen gir et gjemmested for psylliden samt beskyttelse. De blir bevingede voksne tidlig i juni og parer seg deretter. Hunnene legger eggene mellom knoppskjellene på buksbom for å overvintre til neste vår. Det er én befolkning per år.

For å kontrollere psyllids, bruk de samme insektmidlene nevnt ovenfor i begynnelsen av mai når ungene harklekket ut.

Ytterligere insekter på buksbombusker

De nevnte er de tre vanligste insektinntrengerne på buksbom, men det finnes også andre skadelige skadedyr.

Boxwoods er mottakelige for parasittiske nematoder, som forårsaker bladbrusing, hemmet vekst og generell tilbakegang av busken. Det finnes flere typer av disse nematodene. Amerikansk buksbom er motstandsdyktig mot rotknematoder, men tåler stuntnematoder.

Når du har nematoder, har du dem. Målet er å minimere folketallet så mye som mulig. Dyrk planter som er upåvirket av nematoder for å redusere bestanden og være konsistent med omsorg – gjødsle, mulch og vann regelmessig for å holde plantens generelle helse stabil.

Mindre skadelige, men ikke mindre irriterende, av og til er angrep av skjell, mellus og hvitfluer. Skjell og hvitflue er begge sugende insekter som forårsaker ulike skader på buksbombladene, men ellers er ganske godartede.

Mjøllus utstråler honningdugg, som er attraktivt for maur, så du har sannsynligvis minst to angrep å håndtere. Mellus er vanskelig å kontrollere med insektmidler. Naturlig forekommende rovdyr og parasitter kan hjelpe til med å kontrollere bestanden. Påføring av insektdrepende såpe, smalrekkeolje eller til og med en kraftig vannstrøm kan redusere populasjonene.

Ulike typer larver kan også utgjøre problemer med buksbombusker.

Anbefalt: