Problemer med nelliktre: Gjenkjenne vanlige problemer med å dyrke nellik

Innholdsfortegnelse:

Problemer med nelliktre: Gjenkjenne vanlige problemer med å dyrke nellik
Problemer med nelliktre: Gjenkjenne vanlige problemer med å dyrke nellik

Video: Problemer med nelliktre: Gjenkjenne vanlige problemer med å dyrke nellik

Video: Problemer med nelliktre: Gjenkjenne vanlige problemer med å dyrke nellik
Video: Eat 2 Cloves Everyday - These Benefits Will Happen + Contraindications 2024, April
Anonim

Har du noen gang stukket nellik i en bakt skinke til høytiden og lurer på hvor nellik kommer fra? De er uåpnede blomsterknopper som vokser på et nelliktre (Syzygium aromaticum). Før du planter et nelliktre, bør du lære litt om problemer med nelliktre. Les videre for en oversikt over problemer med nelliktre og andre problemer med å dyrke nellik.

problemer med nelliktre

nelliktrær er eviggrønne trær som dyrkes for sine aromatiske blomster. Trærne vokser til 50 fot (15 m.) høye. Grenene er oppreiste og blomster vokser nær grentuppene. Feddtreets grønne blader, hvite blomster og bark lukter krydret, men de faktiske nellikene er de uåpnede blomsterknoppene.

Neldd kan bli mer enn 100 år gamle hvis de ikke har noen alvorlige problemer med nelliktre. Men problemer med å dyrke nellik er ikke sjeldne. Dette kan omfatte både sykdom og skadeinsekter.

Syddommer

Sumatra sykdom – Et av problemene med nelliktrær kalles Sumatra-sykdommen (Ralstonia syzygii). Dette kan være problemet hvis du ser bladene fra nelliktreet gulne og falle. Trenedgangen starter fra kronen og jobber seg nedover. Dette kan forårsakenelliktreet skal dø innen tre år.

Deldre kan injisere et antibiotikum k alt oksytetracyklin i treet for å bremse nedgangen av infiserte nelliktrær. Dette er imidlertid en av problemene med nelliktre som ikke har noen kjent kur.

Eucalyptus canker – En annen av de alvorlige problemene med nelliktre kalles eucalyptus canker (Cryphonectria cubensis). Dette er forårsaket av en sopp som kommer inn i treet gjennom et sår. Soppen reiser ned til den når grenkrysset og alle grener over krysset dør.

Den beste måten å håndtere disse problemene med nelliktrær på er forebygging. Unngå å skade trær med maskiner og verktøy. Du kan også behandle sår med soppdrepende middel.

Insektskadedyr

Kokosskjell – Et annet av problemene med å dyrke nellik er en skadedyr som kalles kokosskjell (Aspidiotus destructor). Se etter blader som gulner, blir brune og faller for tidlig. Skalaen ser ut som rødbrune flekker på bladverket. Hver av dem er en flatet oval. Disse skjellene angriper også kokosnøtt-, te- og mangoavlinger.

Beskjær de infiserte delene av treet for å forhindre ytterligere skade. Alternativt kan du bruke kjemiske kontroller.

Myk skala – En annen type skala, myk skala (Ceroplastes floridensi s) er hvit eller rosa i fargen. Disse skalaskadedyrene er også runde og små. Hvis bestanden blir for stor, fremmer skjell sotet mugg.

Introduser naturlige fiender på skalaen for å kontrollere dem. Spray alternativt på hagebruksolje. Hold trærne sunne siden kraftige trær er detmindre utsatt for beleggskader enn de som er stresset.

Anbefalt: