Treating A Sick Quince Tree - Gjenkjenne vanlige problemer med kvedesyke

Innholdsfortegnelse:

Treating A Sick Quince Tree - Gjenkjenne vanlige problemer med kvedesyke
Treating A Sick Quince Tree - Gjenkjenne vanlige problemer med kvedesyke

Video: Treating A Sick Quince Tree - Gjenkjenne vanlige problemer med kvedesyke

Video: Treating A Sick Quince Tree - Gjenkjenne vanlige problemer med kvedesyke
Video: Cedar-Quince Rust - Common Plant Diseases in the Landscape and Garden 2024, Kan
Anonim

Quince, den en gang så elskede, men stort sett glemte orkide-stiften, gjør comeback på en stor måte. Og hvorfor skulle det ikke? Med fargerike crepe-lignende blomster, en relativt liten størrelse og en flott stor pektinpunch, er kvede den perfekte frukten for frukthage som lager sitt eget syltetøy og gelé. Men det er ikke bare moro og lek i geléens verden; det er også viktig å vite litt om de vanlige sykdommene til kvedetrær, slik at du kan fange dem før kveden din blir alvorlig syk. Å behandle en syk kvede er mye lettere hvis du kan gjøre det i et tidlig stadium av sykdom. Les videre for å lære mer om vanlige problemer med kvedesykdom.

Diseases of Quince Trees

Kvedetresykdom er vanligvis ikke for alvorlig, men de fleste krever en eller annen form for behandling. Patogener kan ødelegge avlinger og svekke planter, så å vite hvordan man behandler kvedetresykdommer kan være en verdifull ferdighet for den langsiktige helsen til planten din. Dette er noen av de vanligste problemene du sannsynligvis vil støte på:

Brannskader. Pæredyrkere vil være kjent med brannspise. Denne bakterieplagen er også et problem for kvede. Du kan legge merke til at blomstene ser ut som vanngjennomvåt eller raskt visner. Nærliggende blader følger, visner og mørkner mens de forblir festet til planten, noe som gir den et svidd utseende. I vått vær kan infisert vev sive ut en kremaktig væske, og mummifrukter forblir godt festet etter slutten av sesongen.

Ofte kan du kutte ut det infiserte materialet, rake opp alt nedfallende rusk for å forhindre reinfeksjon og behandle planten din med kobberspray under hvile og igjen like før knoppbrudd for å avslutte syklusen. Det kan ta noen år med flid, men tålmodigheten din vil bli belønnet.

Løvflekk. Det er flere bladflekksykdommer som kan påvirke kvede. De kan vises som store eller små flekker på bladene, men er i stor grad av kosmetisk natur. Den beste planen er å rydde opp alt avfall rundt treet ditt for å fjerne eventuelle soppsporer, beskjære den indre kalesjen for å øke luftsirkulasjonen og, hvis flekkene er rikelig, spray med et kobbersoppmiddel når bladene dukker opp om våren.

Mugg. Mugg er en soppsykdom som ser ut som planten din har blitt lett støvet med melis om natten. Hos prydplanter er det ikke en alvorlig sykdom, men i frukttrær kan det forårsake dverging, forvrengning og arrdannelse av ny vekst, til og med skade selve frukten. Det er definitivt noe å behandle. Heldigvis behandler du det akkurat som bladflekker. Åpne opp kalesjen, øk luftstrømmen rundt hver gren, bli kvitt rusk som kan inneholde sporer og bruk et soppdrepende middel for å drepe soppen tilbake.

Anbefalt: