Forplantningsmetoder for nellik: Lær hvordan du formerer et nelliktre

Innholdsfortegnelse:

Forplantningsmetoder for nellik: Lær hvordan du formerer et nelliktre
Forplantningsmetoder for nellik: Lær hvordan du formerer et nelliktre

Video: Forplantningsmetoder for nellik: Lær hvordan du formerer et nelliktre

Video: Forplantningsmetoder for nellik: Lær hvordan du formerer et nelliktre
Video: Рисунки на плато Наска: кто и зачем их создал? 2024, Kan
Anonim

Den kulinariske og medisinske urten kjent som nellik er høstet fra tropiske eviggrønne nelliktrær (Syzygium aromaticum). Umodne, uåpnede blomsterknopper høstes fra nelliktrær og tørkes. Når den er tørket, fjernes frøbelgen/blomsterknoppen og den lille umodne frøbelgen inni brukes som krydder til mat eller i urtemedisiner. Selv om dette krydderet teknisk sett er plantens frø, kan du ikke kjøpe en krukke med nellik i matbutikken og plante dem for å dyrke et eget nelliktre. Hvis du vil vite hvordan du formerer et nelliktre, les videre for nellikspredningsmetoder og tips.

tips for forplantning av nelliktre

Neddetrær vokser i våte, tropiske områder. De krever jevne temperaturer på 21-30 C (70-85 F.) som ikke synker under 50 F. (10 C.). Feddtrær kan vokse i full sol til delvis skygge. Kommersielt dyrkes de i områder innenfor 10 grader fra ekvator, hvor følgetrær som jacaranda og mango kan gi dem litt skygge.

Vanlige nelliktrær blir omtrent 7,5 m høye, men hybridkultivarer blir vanligvis bare 4,5 m høye. Med vanlig trimming kan nelliktrær også dyrkes i potter innendørs eller påuteplass, som ficus eller dvergfrukttrær.

Metoder for formering av nelliktrær

Den vanligste metoden for å formere nelliktrær er ved frø. Stiklinger kan også tas midt på sommeren, men dette gjøres ikke ofte. Under de rette forholdene vokser nelliktrær best fra frøformering. Det er imidlertid viktig å merke seg at et nelliktre plantet fra frø ikke vil begynne å blomstre før 5-10 år, og de når ikke sin maksimale blomstring før de er 15-20 år gamle.

Det er også veldig viktig å merke seg at uttørkede nellikfrø ikke er levedyktige og vil ikke spire. Det anbefales at nellikfrø plantes umiddelbart eller innen en uke etter innhøsting. Frø som ikke plantes med en gang bør stå i blomsterknoppen til de kan plantes; dette hjelper dem å holde seg fuktige og levedyktige.

Neddfrø bør spres lett på overflaten av en fuktig, rik potteblanding. Ikke begrav frøene; de vil spire rett på jordoverflaten. Frøbrett eller potter bør deretter dekkes med et gjennomsiktig lokk eller gjennomsiktig plast for å beholde riktig fuktighet og fuktighet.

For spiring bør dagtemperaturene holde seg jevnt rundt 30 C, med nattetemperaturer som ikke er lavere enn 15 C. Under disse forholdene bør frø spire i løpet av 6-8 uker. Det er viktig å opprettholde disse forholdene til frøplantene er klare for transplantasjon. Feddfrøplanter bør ikke transplanteres på minst 6 måneder.

Anbefalt: