Gjødsel laget av skalldyr: Lær om krabbemel og annen skalldyrgjødsel

Innholdsfortegnelse:

Gjødsel laget av skalldyr: Lær om krabbemel og annen skalldyrgjødsel
Gjødsel laget av skalldyr: Lær om krabbemel og annen skalldyrgjødsel

Video: Gjødsel laget av skalldyr: Lær om krabbemel og annen skalldyrgjødsel

Video: Gjødsel laget av skalldyr: Lær om krabbemel og annen skalldyrgjødsel
Video: What U.S. Aquaculture Needs from USDA: Shellfish 2024, Kan
Anonim

Gardener’s vet at å endre jorda med god organisk kompost er nøkkelen til sunne planter som gir enorme avlinger. De som bor nær havet har lenge visst om fordelene med å bruke skalldyr til gjødsel. Gjødsling med skalldyr er ikke bare en bærekraftig metode for å utnytte de ellers ubrukelige delene (skjellene) av krepsdyr, men tilfører også næringsstoffer til jorda. Hva er egentlig skalldyrgjødsel? Les videre for å finne ut om gjødsel laget av skalldyr.

Hva er skalldyrgjødsel?

Gjødsel laget av skalldyr er sammensatt av skjell fra krepsdyr som krabber, reker eller til og med hummer og kalles også reker eller krabbemel. Skjellene, som er rike på nitrogen, er blandet med grovt karbonrikt materiale som trespon eller flis, blader, greiner og bark.

Dette får lov til å kompostere i løpet av flere måneder mens mikroorganismer koser seg med proteinene og sukkerene, og effektivt konverterer haugen til rik humus. Ettersom mikroorganismene lever av skalldyrproteinene, genererer de rikelig med varme, noe som reduserer patogener, og eliminerer dermed ekkel fiskelukt ogsamtidig drepe eventuelle ugressfrø.

Krabbemåltid er lett tilgjengelig på nett og i mange barnehager, eller hvis du har tilgang til betydelige mengder skalldyrmateriale, kan du kompostere skjellene selv.

Using Shellfish for Fertilizer

Skalldyrgjødsel inneholder omtrent 12 % nitrogen sammen med mange spormineraler. Gjødsling med skalldyr gir en langsom frigjøring av ikke bare nitrogen, men også av kalsium, fosfor og magnesium. Den er også rik på kitin som oppmuntrer sunne populasjoner av organismer som avskrekker skadedyrnematoder. I tillegg elsker meitemark det.

Påfør skalldyrgjødsel flere uker før planting av hagen. Send 10 pund (4,5 kg.) per 100 kvadratfot (9 kvm) og rak det deretter inn i de øverste 4 til 6 tommer (10-15 cm.) av jord. Den kan også bearbeides inn i individuelle plantehull mens du transplanterer eller sår frø.

Krabbemåltid kan bidra til å avskrekke ikke bare snegler og snegler, men også maur og larver. Denne organiske gjødselen brenner ikke planter som noen annen gjødsel fordi den frigjøres sakte. Det er trygt å bruke i nærheten av vannsystemer siden nitrogenet ikke lekker ut av jorda og inn i vannavrenning.

Når skalldyrgjødsel dyrkes eller graves godt ned, hjelper det plantene med å bekjempe rotråte, sopp og mugg, samtidig som det oppmuntrer til sunne populasjoner av mikroorganismer og meitemark. Dessuten, fordi muskelproteinene i skalldyr (tropomyosin), som forårsaker allergier, spises av mikroorganismer når de komposterer, er det ingen fare for personer med skalldyrallergi.

Virkelig, alle sammeni det hele tatt er det et utmerket alternativ for organisk gjødsel, en som tidligere bare ville blitt dumpet tilbake i havet med potensial til å overbelaste økosystemet.

Anbefalt: