Grønnsaker med folsyre – hva er de beste grønnsakene for inntak av folsyre

Innholdsfortegnelse:

Grønnsaker med folsyre – hva er de beste grønnsakene for inntak av folsyre
Grønnsaker med folsyre – hva er de beste grønnsakene for inntak av folsyre

Video: Grønnsaker med folsyre – hva er de beste grønnsakene for inntak av folsyre

Video: Grønnsaker med folsyre – hva er de beste grønnsakene for inntak av folsyre
Video: Richest Sources Of Folic Acid (Vitamin B9) |Foods Rich In Folic Acid/Folate/Vitamin B9 2024, Kan
Anonim

Folsyre, også kjent som vitamin b9, er avgjørende for hjerte- og skjeletthelsen i alle livsfaser. Det er avgjørende for dannelsen av nye blodceller og kan forbedre hjernens helse og forhindre aldersrelatert hørselstap. Folsyre kan til og med bidra til å beskytte mot hjertesykdom og visse typer kreft.

Hvis du er gravid, er folsyre avgjørende for prenatal velvære og forebygging av fødselsskader. Folsyre bidrar til å forhindre defekter i ryggraden, inkludert ryggmargsbrokk, og kan redusere risikoen for ganesp alte. Selv om mer forskning er nødvendig, tyder studier på at et underskudd på folsyre kan være assosiert med autisme. Hvis du er gravid, spør legen din om å foreskrive et prenat alt vitamin, da diett alene kanskje ikke gir tilstrekkelige nivåer av folsyre. Ellers er det å spise rikelig med folsyrerike grønnsaker den beste måten å sikre at du får i deg nok av dette verdifulle næringsstoffet.

Grønnsaker med folsyre

Å dyrke grønnsaker med mye folsyre er et flott sted å begynne. Mørke bladgrønnsaker, inkludert spinat, krage, kålrot og sennepsgrønnsaker er enkle å dyrke, og de er utmerkede folsyrerike grønnsaker. Plant mørke bladgrønnsaker tidlig på våren så snart det er farefrost har passert og bakken er varm. Ikke vent for lenge fordi mørke bladgrønnsaker har en tendens til å boltre seg så snart det blir varmt. Du kan imidlertid plante en annen avling på sensommeren.

Korsblomstrede grønnsaker (som brokkoli, rosenkål, kål og blomkål) er deilige grønnsaker for folsyre. Korsblomstrede grønnsaker er kjølige klimavekster som gjør det best i områder med milde somre. Plant frø direkte i hagen tidlig på våren, eller kom i gang tidlig og start dem innendørs. Finn korsblomstrede grønnsaker på et skyggefullt sted hvis ettermiddagene er varme.

Bønner av alle slag kan plantes utendørs når som helst etter siste frost, men spiringen går sakte hvis bakken er for kald. Du vil ha bedre hell hvis jorden har varmet opp til minst 10 grader, men helst 15-25 grader. Ferske bønner holder seg omtrent en uke i kjøleskapet, men tørre bønner holder seg i måneder, eller til og med år.

Anbefalt: