Creeping Zinnia Care Guide – What Is A Narrow Leaf Zinnia Plant

Innholdsfortegnelse:

Creeping Zinnia Care Guide – What Is A Narrow Leaf Zinnia Plant
Creeping Zinnia Care Guide – What Is A Narrow Leaf Zinnia Plant

Video: Creeping Zinnia Care Guide – What Is A Narrow Leaf Zinnia Plant

Video: Creeping Zinnia Care Guide – What Is A Narrow Leaf Zinnia Plant
Video: Creeping Zinnia (Zinnia angustifolia), aka Narrow-leaf Zinnia, Mexican Zinnia. Great ornamental. 2024, April
Anonim

Lett å plante med langvarig farge, bør du vurdere å dyrke krypende zinnia (Zinnia angustifolia) i blomsterbed og border i år. Hva er så spesielt med det? Les videre for mer informasjon.

Creeping Zinnia Info

Også k alt smalbladszinnia, flere farger på blomster vises som tusenfrydlignende blomster. Bladverket er tynnbladet og attraktivt mens det venter på at blomstene skal åpne seg. Dyrk dem som en prangende bunndekke eller kantprøver. Plantene har også lite vedlikehold.

Denne nordamerikanske innfødte tiltrekker seg sommerfugler og er flott for snittblomster. Blomster blomstrer i hvitt, rødt, oransje, gult og rosa. Varmere soner kan vokse dem som stauder, eller selvsående ettårige, og planter kommer noen ganger tilbake i kaldere områder fra frø som har mistet.

Growing Creeping Zinnia Plants

Å lære å dyrke krypende zinnia er enkelt. Dyrk plantene fra frø direkte plantet i bakken om høsten eller så innendørs på senvinteren. Når du planter frø, må du holde dem 6 til 9 (15-23 cm.) tommer fra hverandre. Noen lokale barnehager har rimelige frøplanter.

Plant i et område med full sol hvor flere blomster vises på en buskete, flerstammet plante. Morgensol er å foretrekke, spesielt undervarme sommerdager. Disse er tørketolerante, men en ukentlig vanning bidrar til å holde dem på sitt mest attraktive.

Plant i leirholdig, godt drenerende jord som holder på fuktigheten, hvis du kan. Et attraktivt dekkmateriale kan holde på vannet enda lenger.

Deadheading er ikke nødvendig som en del av krypende zinnia-pleie, men kan oppmuntre til nye oppblomstringer raskere. Beskjæring på toppen vil oppmuntre til flere sideskudd, men er ikke nødvendig hvis planten får de rette forholdene.

Regelmessig gjødsling med høyt fosforholdig mat sørger for at blomstringene kommer og holder lenger. Det er ikke uvanlig at den krypende zinnia blomstrer fra vår til frost og lenger i klima uten frost og frost.

Creeping zinnia info sier at det ikke er noen alvorlige skadedyrproblemer med prøven, og at den gir utmerket motstand mot vanlige stammer av meldugg og soppbladflekker.

Inkluder denne produktive blomsten i landskapet ditt i år for farger og skjønnhet som er lite vedlikehold. Som med alle zinniaer, vil du bli imponert over de fargerike blomstene og den enkle pleie.

Anbefalt: