Creeping Jenny Plant Info - How To Grow Creeping Jenny In The Garden

Innholdsfortegnelse:

Creeping Jenny Plant Info - How To Grow Creeping Jenny In The Garden
Creeping Jenny Plant Info - How To Grow Creeping Jenny In The Garden

Video: Creeping Jenny Plant Info - How To Grow Creeping Jenny In The Garden

Video: Creeping Jenny Plant Info - How To Grow Creeping Jenny In The Garden
Video: How to Grow Creeping Jenny 2024, Kan
Anonim

Creeping jenny-plante, også kjent som moneywort eller Lysimachia, er en eviggrønn flerårig plante som tilhører Primulaceae-familien. For de som leter etter informasjon om hvordan man dyrker krypende jenny, trives denne lavtvoksende planten i USDA-sonene 2 til 10. Creeping jenny er et bunndekke som fungerer godt i steinhager, mellom trappesteiner, rundt dammer, i containerplantinger eller for dekker områder i landskapet som er vanskelig å dyrke.

How to Grow Creeping Jenny

Å dyrke krypende jenny er relativt enkelt. Før du planter krypende jenny, sjekk med ditt lokale utvidelseskontor for å være sikker på at den ikke er begrenset i ditt område på grunn av dens invasive natur.

Creeping jenny er en hardfør plante som vil trives i full sol eller skygge. Kjøp planter fra planteskoler om våren og velg et sted, i skyggen eller solen som drenerer godt.

Plasser disse plantene 2 fot (0,6 m) fra hverandre, siden de vokser raskt for å fylle tomme områder. Ikke plant krypende jenny med mindre du er forberedt på å takle dens vane som sprer seg raskt.

Care of Creeping Jenny Ground Cover

Når den er etablert, krever krypende jennyplante svært lite oppbevaring. De fleste gartnere beskjærer denne raskt voksende planten for å holde den horisontale veksten under kontroll. Du kan også dele planten for bedre luftsirkulasjon eller for å kontrollere spredning tidlig på våren.

Creeping jenny krever vanlig vann og klarer seg godt med litt organisk gjødsel når den først plantes. Påfør mulch eller organisk kompost rundt plantene for å hjelpe til med å holde på fuktigheten.

Hva er forskjellen mellom Creeping Charlie og Creeping Jenny?

Noen ganger når folk dyrker krypende jenny-plante, tror de feilaktig at det er det samme som krypende charlie. Selv om de er like på mange måter, er creeping charlie et lavtvoksende ugress som ofte invaderer plener og hager, mens creeping jenny er en bunndekkeplante som oftere enn ikke er et kjærkomment tilskudd til hagen eller landskapet.

Creeping charlie har firesidige stilker som vokser opp til 76,2 cm. Røttene til dette invasive ugresset danner noder der bladene slutter seg til stilken. Krypende charlie produserer også lavendelblomster på 2-tommers (5 cm.) pigger. De fleste varianter av krypende jenny, derimot, når en moden høyde på 15 tommer (38 cm.) med gulgrønt, myntlignende bladverk som blir bronse om vinteren og har upåfallende blomster som blomstrer tidlig på sommeren.

Anbefalt: