Potted Creeping Phlox Care: Growing Creeping Phlox In A Container

Innholdsfortegnelse:

Potted Creeping Phlox Care: Growing Creeping Phlox In A Container
Potted Creeping Phlox Care: Growing Creeping Phlox In A Container

Video: Potted Creeping Phlox Care: Growing Creeping Phlox In A Container

Video: Potted Creeping Phlox Care: Growing Creeping Phlox In A Container
Video: Planting Creeping Phlox (that's in Full Glorious Bloom)! 🌸😍🌿// Garden Answer 2024, April
Anonim

Kan krypende floks plantes i containere? Det kan det absolutt. Faktisk er det å holde krypende floks (Phlox subulata) i en beholder en fin måte å tøyle dens kraftige spredningstendenser. Denne raskt voksende planten vil snart fylle en beholder eller hengende kurv med lilla, rosa eller hvite blomster som faller over kanten.

Krypende floks i potte er vakker og krever minimal stell når den er plantet. Det kan også være kjent som moserosa, moseflox eller fjellflox. Kolibrier, sommerfugler og bier elsker de nektarrike blomstene. Les videre for å lære hvordan du dyrker krypende floks i en beholder.

Growing Creeping Phlox in Pots

Begynn å krype phlox-frø innendørs omtrent seks uker før siste frost i området ditt. Hvis du foretrekker det, kan du begynne med små planter fra et lok alt drivhus eller barnehage.

Transplanter til en beholder fylt med kommersiell potteblanding av god kvalitet etter at du er sikker på at faren for frost er over. Pass på at beholderen har minst ett dreneringshull i bunnen. La det være minst 15 cm mellom hver plante slik at den krypende floksen har plass til å spre seg.

Legg til en liten mengde universalgjødsel hvis potteblandingen ikke har gjødsel for-lagt til.

Caring for Container Grown Phlox

Vann krypende floks i potte umiddelbart etter planting. Vann deretter regelmessig, men la jorden tørke litt mellom hver vanning. I en beholder kan krypende floks råtne i fuktig jord.

Fôrbeholder dyrket floks annenhver uke ved bruk av vannløselig gjødsel for generell bruk blandet til halv styrke.

Kutt planten tilbake med en tredjedel til en halv etter blomstringen for å lage en penere plante og oppmuntre til en ny oppblomstring. Kutt lange løpere tilbake til omtrent halvparten av lengden for å skape en buskete, tettere vekst.

Krypende floks har en tendens til å være skadedyrbestandig, selv om den noen ganger kan bli plaget av edderkoppmidd. De bittesmå skadedyrene er enkle å kontrollere med insektdrepende såpespray.

Anbefalt: