What Is A Mangave Plant – Hvor kommer mangavehybrider fra

Innholdsfortegnelse:

What Is A Mangave Plant – Hvor kommer mangavehybrider fra
What Is A Mangave Plant – Hvor kommer mangavehybrider fra

Video: What Is A Mangave Plant – Hvor kommer mangavehybrider fra

Video: What Is A Mangave Plant – Hvor kommer mangavehybrider fra
Video: Information Enigma: Where does information come from? 2024, April
Anonim

Mange gartnere er ennå ikke kjent med denne planten og spør: "Hva er en mangave?". Mangaveplanteinfo sier at dette er en relativt ny krysning mellom manfreda- og agaveplanter. Gartnere kan forvente å se flere mangavefarger og former i fremtiden. Fortsett å lese for å lære mer om denne interessante planten.

Mangaveplanteinfo

Mangavehybrider ble ved et uhell funnet voksende i den meksikanske ørkenen. Hagebrukere var der og samlet frø fra det vakre manfreda-eksemplaret. To av disse frøene vokste til fem ganger den normale størrelsen, med forskjellig formede blader og blomster som var annerledes enn de som vanligvis finnes på manfreda-planten. Etter hvert innså frøsamlerne at det var en dal ved siden av oppsamlingsområdet der Agave celsii vokser, derav begynnelsen på mangaven.

Dette førte til mer kryssing og testing, og nå er hybrid mangave tilgjengelig for hjemmegartneren. De interessante, røde flekkene og fregnene til manfreda-planten vises på overdimensjonerte blader som ligner på agave, ofte større. Ryggene har myknet med korsene, noe som gjør dem lettere å plante uten smertefulle stikk. Selv om det varierer med de forskjellige typene,mangavehybrider vokser noen ganger dobbelt så raskt som agave.

Hvordan dyrke mangaveplanter

Å dyrke mangave er lite vedlikehold, tørketolerant og ofte et perfekt samlingspunkt i landskapet. Farger endres og blir mer levende med solen. Sørg for å gi dem god plass til å vokse i alle retninger når du planter.

Flere typer har dukket opp fra disse korsene med striper, røde fregner og forskjellige bladkanter. Noen av disse inkluderer:

  • ‘ Inkblot’ – En bred, lavtvoksende type med draperende blader flekket med manfreda-fregner.
  • ‘ Freckles and Speckles’ – Sagte grønne blader med en syrin overlegg, også dekket med røde flekker og fregner med rosenende pigger.
  • ‘ Bad Hair Day’ – Bladene strømmer utover smale, flate og grønne med en rød rødme som strekker seg ut og utvider seg nær tuppene.
  • ‘ Blue Dart’ – Bladene ligner mer på agaveforelderen, med et blågrønt og sølvaktig belegg. Dette er en liten til middels plante med bruntippede blader.
  • ‘ Catch a Wave’ – Mørkere grønne, spisse blader dekket med manfreda-flekker.

Hvis du bestemmer deg for å prøve disse nye plantene, kan mangave plantes i landskapsbed. Denne planten dyrkes i USDA-sone 4 til 8, og tåler mer kaldt enn mange sukkulenter og mer vann også.

De med ekstremt kalde vintre kan dyrke dem i store beholdere for å muliggjøre vinterbeskyttelse. Uansett hvilken måte du velger å dyrke dem på, sørg for å plante dem i godt drenerende, endret saftig jord fleretommer (5 til 10 cm.) ned. Plant i et område med hel morgensol.

Nå som du har lært å dyrke mangave, plant noen av de nye korsene denne hagesesongen.

Anbefalt: