Fordeler med romkjøling – romkjøling frukt og grønnsaker

Innholdsfortegnelse:

Fordeler med romkjøling – romkjøling frukt og grønnsaker
Fordeler med romkjøling – romkjøling frukt og grønnsaker

Video: Fordeler med romkjøling – romkjøling frukt og grønnsaker

Video: Fordeler med romkjøling – romkjøling frukt og grønnsaker
Video: Fordeler med Tryg SmartHytte 2024, Kan
Anonim

Romkjøling er en vanlig måte å kjøle ned frukt og grønnsaker etter at de er høstet. Som navnet indikerer, er tanken å kjøle produktene når de er plukket. Avkjøling av produkter hjelper til med å forhindre skade fra mykgjøring, visning, muggsopp og bakterier.

Hvis du ikke er kjent med romkjølende frukt og grønnsaker, kan det hende du har spørsmål som hva er romkjøling eller hvordan fungerer romkjøling? Les videre for en oversikt over romkjølesystemet.

Hva er romkjøling?

Det er ikke lett å transportere ferske råvarer fra de varme åkrene de vokser i til markedsplassen, samtidig som kvaliteten holdes høy og ødeleggelsesraten lav. Og det er ikke annerledes i større bakgårdshager eller frukthager.

Romkjøling er et system som kjøler ned produktene etter at de er høstet for å sikre at kvaliteten opprettholdes til produktet når forbrukeren. Denne kvaliteten er like viktig for hjemmedyrkere også.

Kjøling etter innhøsting er et kritisk skritt for å bevare friskheten til mange lett bedervelige avlinger. Avkjøling hjelper til med å stoppe enzymer fra å bryte ned produktene, bremser visning og forhindrer mugg. Det reduserer også effekten av etylen, en gass som fremskynder modningen.

Hvordan fungerer romkjøling?

Romkjøling er en av en rekke metoderdyrkere bruker for å kjøle åkeravlinger. Romkjølesystemet innebærer å skape et isolert rom med kjøleenheter som avkjøler rommet. Dyrkere høster produktene, og plasser den deretter i kjølerommet for å holde seg kjølig.

Romkjølesystemet kan brukes til å lagre produkter som tidligere ble avkjølt med en annen, raskere metode for kjøling, for eksempel tvungen luftkjøling, vannkjøling, ising eller vakuumkjøling. Den kan også brukes som en primær kjølemetode, som krever en større kjøleenhet.

Fordeler med romkjøling

Et romkjølingssystem er blant de mest brukte metodene for kjøling av avlinger. Det er ikke den raskeste metoden for kjøling av produkter og har vist seg for treg for noen avlinger. Til tross for dette fungerer romkjøling godt i mange tilfeller. En av fordelene er at det tjener til å senke temperaturen på produktene og også til å lagre det trygt.

Romkjølende frukt og andre avlinger fungerer best for produkter som har relativt lang lagringstid. Det er best for produkter som skal lagres i samme rom som de kjøles ned.

Noen frukter som passer godt med romkjøling er epler, pærer og sitrusfrukter. Romkjølesystemet fungerer også bra for poteter og søtpoteter.

Selvfølgelig har vi ikke alle store kjølerom spesielt designet for produktene våre. Så hvordan kan hjemmegartnere avkjøle frukt og grønnsaker? De fleste av oss har klimaanlegg, som kan hjelpe. Vi har også kjøleskap, hvor det meste av disse produktene trygt kan avkjøles. Referansen, Lagring av fersk frukt og grønnsaker, kan ogsåhjelp.

Anbefalt: