Hvordan ta vare på bregneplanter i hjemmet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ta vare på bregneplanter i hjemmet
Hvordan ta vare på bregneplanter i hjemmet

Video: Hvordan ta vare på bregneplanter i hjemmet

Video: Hvordan ta vare på bregneplanter i hjemmet
Video: НЕ ПАНИКУЙТЕ — Ганс Рослинг показывает факты о населении 2024, Kan
Anonim

Begner er relativt enkle å dyrke; trekk, tørr luft og ekstreme temperaturer hjelper imidlertid ikke. Bregner som er bortskjemt og beskyttet mot ting som tørr luft og ekstreme temperaturer vil belønne deg med frodige grønne blader hele året, og forskjønne innendørshagen din mer enn du kunne forestille deg. La oss lære mer om dyrking av bregner innendørs.

Tips for dyrking av bregner innendørs

Det finnes mange arter av tropiske og subtropiske bregner, men det er også mange bregner som er hjemmehørende i mer tempererte klimaer. Disse bregnene vil være godt egnet til kjøligere deler av huset, men vil ikke overleve i rom som er for godt oppvarmet. Tropiske bregner overlever best i boliger med sentralvarme. Nedenfor er anbef alte innendørsforhold for optimal bregnevekst:

fuktighet

Alle bregner elsker fuktighet og bør gis fuktige forhold. I stuer og familierom står pottene sine på brett med fuktige småstein eller leirgranulat. Bregner elsker også å bli dugget med jevne mellomrom med lunkent, mykt vann med mindre luftfuktigheten i hele rommet holdes høy ved bruk av en luftfukter.

Kompost/jord

Du må også sørge for riktig kompost. De fleste bregner er skog- eller skogsplanter og har ømme, delikate røtter tilpasset lysetskogsjord, som er rik på bladmugg og råtnet vegetabilsk materiale. Riktig kompost må være frittdrenerende slik at røttene aldri blir vannfylte. En kompost som inneholder torv eller en fibrøs torverstatning med mye sand er best. Komposten skal aldri få tørke ut, noe som kan bety å vanne planten litt hver eneste dag i en varm, tørr atmosfære.

Light

Selv om de fleste bregner vokser på fuktige, skyggefulle steder som skoggulv, betyr ikke dette at de ikke trenger lys. Deres normale situasjon i naturen er sprakket lys, og hvis lysnivået i hjemmet er for lavt, vil du se dårlig vekst og gulne blader. Gi bregnene dine en posisjon nær et vindu som får morgen- eller sen ettermiddagssol, og hold bregnene unna sterkt sollys, spesielt om sommeren. Direkte sollys vil få dem til å miste bladene eller gulne bladene.

Du kan holde bregnene dine i svakt lys så lenge du gir dem regelmessige pauser i sterkt lys. De kan gis kunstig lys, men dette bør være fra en spesiell hagelampe eller et lysrør. Vanlige lyspærer genererer for mye varme.

Temperature

En individuell bregnes opprinnelsessted og tilpasningsevne vil avgjøre hvor høy eller lav temperatur bregnen trenger. De fleste bregner liker ikke kulde. Disse bregnene fra tropiske områder setter virkelig pris på 60-70 F (15-21 C.). De fra mer tempererte områder nyter temperaturer mellom 50–60 F. (10–16 C).

gjødsel

Fôr bregnene dine om sommeren annenhver til fjerde uke med flytende gjødsel,men ikke bland den med full styrke fordi du kan skade rotsystemet. Bare noen få dråper gjødsel kan tilsettes vannet av og til for dugging. Ikke mat bregnene dine om vinteren fordi de hviler. For å holde luften rundt bregnene fuktig, bør du dugge dem ofte.

Repotting

Du kan ompotte bregnene dine om våren, men bare hvis røttene deres fyller potten. Ellers er det bare å skrape av det øverste laget med kompost og erstatte det med fersk kompost. Klipp av eventuelle skadede blader for å oppmuntre til ny vekst.

Når du ompotter bregnene dine, del dem opp og lag to av én. Du kan også dyrke nye bregner fra pulversporene produsert i små kapsler. Disse kapslene er synlige som rader med rustne, brune flekker på undersiden av bladene. Disse vil vokse til en grønn film som bregnen vil vokse inn i.

Indoor Fern Companions

Bromeliader er planter som ligner på ananas med en rosett av faste, kjøttfulle blader. Noen har et større stykke i midten eller har planter med mindre form som vandrer uten røtter i potten. Røttene til en bromelia brukes ganske enkelt for å forankre den til en støtte. De brukes ikke til å samle næring. De lager slående potteplanter og tilpasser seg også godt til hengende kurver.

Det finnes også tillandsiaer. Disse vokser godt i potter og er gode til å henge kurver fordi de har buet løvverk og tar næring direkte fra miljøet eller luften. De krever veldig lite vann.

Husk at bromelia er tropiske; de krever varmere temperaturer på 60-70 F.(15-21 C.) og noe fuktighet. Tillandsiaene krever imidlertid ikke på langt nær så mye fuktighet, og du kan faktisk dyrke dem i skjell, steiner og slikt.

Begner, tillandsiaer og bromeliaer er like enkle å dyrke som palmene, men pass på å ta hensyn til hver av deres behov.

Anbefalt: