Care Of Mock Orange Bush - Dyrkingsbetingelser for Mock Orange

Innholdsfortegnelse:

Care Of Mock Orange Bush - Dyrkingsbetingelser for Mock Orange
Care Of Mock Orange Bush - Dyrkingsbetingelser for Mock Orange

Video: Care Of Mock Orange Bush - Dyrkingsbetingelser for Mock Orange

Video: Care Of Mock Orange Bush - Dyrkingsbetingelser for Mock Orange
Video: MOCK ORANGE - Care - Propagation - Design 2024, Kan
Anonim

For en fantastisk sitrusduft i hagen kan du ikke gå g alt med den falske appelsinbusken (Philadelphus virginalis). Denne senvårenblomstrende løvfellende busken ser flott ut når den plasseres i kanten, brukes i grupper som screening, eller rett og slett som en frittstående prøveplante. De lager til og med utmerkede snittblomster innendørs.

Mock Orange Plants

Selv om det ikke er en ekte appelsin, kommer navnet angivelig fra de duftende hvite blomstene som i noen varianter antas å ligne appelsinblomster. Selv om blomstringen til denne vakre busken er kort (bare en uke eller to), kan du fortsatt nyte det mørkegrønne løvet til falske oransje planter.

Mock oransjebusker kommer i mange varianter, i høyden fra 4 til 8 fot (1-2 m.) eller mer.

Vekstforhold for falske appelsinbusker

Mock oransje busker er hardføre i sone 4 til 8. De nyter områder med full sol til delvis skygge og fuktig, godt drenert jord. Å tilsette kompost i jorda vil bidra til å forbedre de fleste problemer.

Når du planter falske appelsinbusker, graver du plantehullet dypt nok til å romme alle røttene. Sørg for å spre røttene utover og legg til jord halvveis, tamp den ned før du legger i gjenværende jord. Vanngodt etter planting.

Care of Mock Orange Bush

Din falske oransjebusk vil kreve jevn fuktighet til den er etablert, og selv om den er noe tørketolerant, foretrekker busken å holdes under fuktige forhold. Mulching av området rundt busken vil hjelpe jorda med å holde på fuktigheten og minimere vanningsbehovet.

Mock appelsiner er vanligvis ikke tunge matere, men en vannløselig, allsidig gjødsel kan brukes på senvinteren/tidlig vår etter behov hvis du føler at planten ikke vokser så godt som den burde.

Årlig beskjæring vil holde planten fin og hjelpe med å opprettholde formen. Siden busken blomstrer ved forrige års vekst, må beskjæring gjøres like etter blomstringsperioden på forsommeren. Bare beskjær veksten rett over de ytre vendte knoppene på stengler som har blomstret ferdig. Overgrodde busker kan beskjæres tilbake med en tredjedel, men dette kan redusere blomstringen neste sesong.

Anbefalt: