Growing Calla Lilies Inside: Growing Calla Lily As A Houseplant

Innholdsfortegnelse:

Growing Calla Lilies Inside: Growing Calla Lily As A Houseplant
Growing Calla Lilies Inside: Growing Calla Lily As A Houseplant

Video: Growing Calla Lilies Inside: Growing Calla Lily As A Houseplant

Video: Growing Calla Lilies Inside: Growing Calla Lily As A Houseplant
Video: How to Grow and Care for Calla Lily - Plants Indoors 2024, April
Anonim

Visste du at du kan dyrke calla-liljer i hjemmet? Selv om de har vakkert løvverk, vil de fleste av oss dyrke dem for blomstene deres. Hvis du er så heldig å bo i USDA sone 10 eller høyere, vil disse vokse utendørs uten problemer. Ellers må resten av oss dyrke innendørs kallaliljer, men de kan plasseres utendørs i de varmere månedene. Det er et par viktige ting å vite om å dyrke calla liljer inne for å lykkes med disse plantene.

Calla Lily som stueplante

Først og fremst foretrekker calla-liljer faktisk å vokse som en marginal vannplante, og de vokser ofte på kantene av bekker eller dammer. Dette er en fantastisk fordel for folk som har en tendens til å vanne mye! Hold dine innendørs calla-liljer kontinuerlig fuktige og la dem aldri tørke ut. Du kan til og med ha litt vann i tallerkenen den sitter i, men pass på at den ikke står for lenge i stillestående vann.

Du vil gjerne gjødsle plantene dine regelmessig gjennom hele vekstsesongen med gjødsel med lite nitrogen, da dette vil hjelpe med blomstring.

Calla-liljer i hjemmet foretrekker litt solskinn, men pass på å unngå varm middagssol, da dette kan brenne bladene. Et østvindu med morgensol eller vestvindu med ettermiddagssolvil være ideell for denne planten.

Calla-liljer inne foretrekker temperaturer mellom 18 C og 24 C som ideelle veksttemperaturer. Pass på at du ikke holder en voksende plante kaldere enn ca. 55 grader F. (13 C.), bortsett fra når planten din går i dvale.

Det ville være til nytte for calla-liljen din å tilbringe de varme månedene utendørs. Sørg for å herde av plantene dine når du flytter fra innendørs til ut, slik at løvet ikke brenner seg. La planten stå i full skygge i minst en uke når temperaturen er passende for å flytte den utendørs og gradvis introdusere mer sol.

Hvis du bor i et område med sterk sol, anbefales halvskygge. I andre områder kan du trygt gå med en halv dag til jevn full sol så lenge du holder oppe fuktighetsbehovet som denne planten krever.

Dvale for innendørs Calla Lilies

På slutten av vekstsesongen bør du la planten gå i dvale på senhøsten. Slutt å vanne, la løvet dø helt ned, og plasser calla-liljene dine inne i et område som er over frysepunktet, men ikke varmere enn rundt 10 grader F. eller så. Området skal være mørkt og også med lav luftfuktighet hvis mulig. Hold dem i dvale i to til tre måneder. Det kan være lurt å gi en lett vanning en eller to ganger i løpet av den tiden for å forhindre at jordstenglene skrumpes.

Når hvileperioden er over, kan det være lurt å ompotte calla-liljerhizomene dine i frisk jord og i en større potte om nødvendig. Plasser potten tilbake på voksestedet og se at syklusen starter på nytt.

Anbefalt: