Weeping Crabapple Care - How To Grow A Louisa Crabapple In The Landscape

Innholdsfortegnelse:

Weeping Crabapple Care - How To Grow A Louisa Crabapple In The Landscape
Weeping Crabapple Care - How To Grow A Louisa Crabapple In The Landscape

Video: Weeping Crabapple Care - How To Grow A Louisa Crabapple In The Landscape

Video: Weeping Crabapple Care - How To Grow A Louisa Crabapple In The Landscape
Video: Planting a Weeping Crabapple using Secret Leap Frog Technique 🌳🐸🪴// Suburban Oasis July 2021 2024, Kan
Anonim

Louisa-krabbetetrær (Malus “Louisa”) gjør utmerkede valg for en rekke hager. Til og med så langt som til sone 4 kan du nyte denne vakre, gråtende prydplanten og se vakre, myke rosa blomster blomstre hver vår.

Flowering Crabapples

Prydtrær har en viktig plass i hagen. Selv om de kanskje ikke tilbyr mye skygge eller noen spiselig frukt, gir de visuell interesse, tidlig vårfarge og et anker for en seng eller en viss del av hagen. Crabapples er populære som prydplanter fordi de er enkle å dyrke, gir vakre blomster og er små og godt egnet til by- og forstadsgårder.

Blant de blomstrende og prydplantene er "Louisa" et fantastisk valg. Det er en gråtende variant, noe som betyr at grenene faller nedover, og legger til en ny og interessant form til en hage. Som alle andre crabapples, er det ganske enkelt å dyrke Louisa crabapples. De tåler en rekke jordtyper så lenge jorda drenerer, de liker full sol, og de har relativt lite vedlikehold.

Et Louisa-krabbetre vil vokse til bare 3,6-4,5 m (12 eller 15 fot) i høyden, så det forblir lite og kompakt. Den produserer prangende, blekrosa blomsterom våren og vakker gulrød frukt om høsten. Grenene fosser mot bakken, og produserer en dyp paraplyform.

Hvordan dyrke en Louisa Crabapple

Gråtende krabbepleie begynner med å finne det rette stedet for treet ditt som vil gi de beste forholdene. Louisaen foretrekker full sol, en middels mengde vann og jord som drenerer godt. Se etter et sted som er solrikt, men ikke bekymre deg for jordtypen. Dette treet tåler all slags jord og vil til og med tåle tørke. Bare ikke la røttene bli bløte.

Louisa crabapples er ganske lite vedlikehold når du først får dem etablert, men beskjæring på senvinteren kan være nødvendig for å holde formen. Uten beskjæring kan grenene drapere helt til bakken og mer. Du trenger egentlig bare å beskjære hvis du vil forme treet ditt eller begrense lengden på de gråtende grenene.

Som andre crabapples, er Louisa-trærne mottakelige for noen sykdommer. Se etter tidlige tegn på bladflekker, pulveraktig mugg, skurv og ild. Louisa er mer motstandsdyktig mot sykdommer enn noen andre varianter. For ytterligere å begrense muligheten for at treet ditt utvikler en sykdom, unngå å bruke gjødsel med høyt nitrogeninnhold.

Å dyrke Louisa crabapples er ikke vanskelig, og belønningen er stor. Du får et vakkert, gråtende tre med rosa blomster om våren og høsten og frukt om høsten. Som prydplante kan du ikke gå g alt med Louisa.

Anbefalt: