Hvordan renser bregner luft: Dyrking av bregner for luftrensing i hjemmet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan renser bregner luft: Dyrking av bregner for luftrensing i hjemmet
Hvordan renser bregner luft: Dyrking av bregner for luftrensing i hjemmet

Video: Hvordan renser bregner luft: Dyrking av bregner for luftrensing i hjemmet

Video: Hvordan renser bregner luft: Dyrking av bregner for luftrensing i hjemmet
Video: A NASA study explains how to purify air with house plants 2024, Kan
Anonim

Renser innendørsbregner hjemmet ditt? Det korte svaret er ja! Det var en omfattende studie fullført av NASA og publisert i 1989 som dokumenterte dette fenomenet. Studien dokumenterte innendørs planters evne til å fjerne en rekke skadelige luftforurensninger som vanligvis finnes i inneluften. Og det viser seg at bregner var noen av de beste plantene for å fjerne innendørs forurensninger.

Hvordan renser bregner luft?

Evnen til bregner, og noen andre planter, til å fjerne forurensninger fra luft, jord eller vann kalles fytoremediering. Bregner og andre planter er i stand til å absorbere gasser gjennom bladene og røttene. Det er mikroorganismene i jorda som bidrar til å bryte ned mange VOC (flyktige organiske forbindelser).

Rundt rotsystemet er det mange sopp, bakterier og andre mikrober. Disse organismene hjelper ikke bare med å bryte ned næringsstoffer for plantevekst, men de bryter også ned mange skadelige VOC på samme måte.

Using bregner for luftrensing

Rensende bregneplanter bør være en del av ethvert hjem. Spesielt Boston-bregner var en av de beste plantene for innendørs luftrensing. Boston bregner ble funnet å være utmerket til å fjerne en rekkeav innendørs luftforurensninger, inkludert formaldehyd, xylen, toluen, benzen og andre.

Det ble funnet å være den beste til å fjerne formaldehyd. Formaldehyd slippes ut fra en rekke vanlige innendørs gjenstander som sponplater, visse papirprodukter, tepper og andre kilder.

Når det gjelder omsorg for Boston-bregner, liker de å vokse i konsekvent fuktig jord og elsker høyere luftfuktighet. De trenger ikke veldig lyse forhold for å gjøre det bra. Hvis du har plass på et bad, kan dette være det perfekte miljøet for å dyrke disse og andre bregner innendørs.

Et fenomen kjent som Sick Building Syndrome er et resultat av to faktorer. Boliger og andre innendørsrom har blitt mer energieffektive og lufttette med årene. I tillegg er det flere og flere menneskeskapte og syntetiske materialer som avgasser en rekke skadelige forbindelser til inneluften vår.

Så ikke vær redd for å legge til noen Boston-bregner og mange andre planter til hjemmet ditt og andre innendørsrom. Rensende bregneplanter kan være et verdifullt tillegg til ethvert innendørsrom – både for å hjelpe til med å rense stadig mer giftig inneluft og for å gi et fredelig innendørsmiljø.

Anbefalt: