Hvordan dyrke en innendørs vinduskarm Urtehage

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dyrke en innendørs vinduskarm Urtehage
Hvordan dyrke en innendørs vinduskarm Urtehage

Video: Hvordan dyrke en innendørs vinduskarm Urtehage

Video: Hvordan dyrke en innendørs vinduskarm Urtehage
Video: IKEA- Dyrk Innendørs 2024, Kan
Anonim

Det er ingenting som å kunne plukke ferske urter til favorittrettene dine akkurat når du trenger dem. Men når du dyrker urter ute, er det vanskelig å få dem ferske hele året med mindre du bor et varmt sted. Det er her en innendørs urtehage i vinduskarmen kommer godt med.

Hvorfor dyrke innendørs urter

Hvis du noen gang har dyrket urter ute i en hage, vet du hvor lett de vokser. Å plante innendørs urter er ikke mye annerledes. Dessuten kan en innendørs urtehage være på kjøkkenet ditt i vinduskarmen rett ved fingertuppene når du skal lage den spesielle oppskriften.

Så du kan spørre deg selv: "Hvordan dyrker jeg innendørs urter?" Du vil oppdage at det å plante innendørs urter ikke er mye annerledes enn å dyrke dem ute, bortsett fra mengden du kan dyrke.

Tips for en innendørs urtehage

Når du starter din innendørs urtehage, er det en flott start å gå til det lokale drivhuset eller hagesenteret for å finne urtefrøene dine. Kvalitetsfrø er best. Noen ganger kan babyplanter kjøpes, men mange liker å plante innendørs urter fra frø.

Når du kjøper frø for innendørs urtehage, husk at mange urter vokser godt innendørs. De som vanligvis trives i innendørs vinduskarm urtehager kaninkluderer:

  • rosmarin
  • basilikum
  • oregano
  • lavendel
  • chamomile
  • mint

Enhver beholder passer for en innendørs urtehage. Bare sørg for at det er skikkelig drenering i beholderne du velger. Jorden er også avgjørende ved at du må sørge for at den er blandet med sand og kalk slik at urtene har gode jordforhold, noe som gir maksimal vekst.

Å plante innendørs urter er ikke vanskelig. Velg et område som tillater minst delvis sollys. Nær et takvindu eller et vindu er perfekt. Sørvendte vinduer gir mest sollys, og de nordvendte vinduene gir ikke nok. Lysrør kan brukes som supplement til belysningen når vinteren gir svært lite. Om våren og sommeren kan plantene dine gå utendørs på en terrasse for frisk luft og mye sollys.

Anbefalt: