Beverkontroll: Skader på bevertre og frastøtende bevere

Innholdsfortegnelse:

Beverkontroll: Skader på bevertre og frastøtende bevere
Beverkontroll: Skader på bevertre og frastøtende bevere

Video: Beverkontroll: Skader på bevertre og frastøtende bevere

Video: Beverkontroll: Skader på bevertre og frastøtende bevere
Video: ТУРЦИЯ / 3 ЛУЧШИХ БЛЮДА. SUB ENG, ESP 2024, Kan
Anonim

Bevere er utstyrt med kraftige kjever som er i stand til å ta ned (felle) store trær med letthet. Selv om bevere for det meste regnes som eiendeler for miljøet, kan de noen ganger bli en plage i hjemmehagen, ødelegge avlinger og skade trær i nærheten. Når beveraktiviteten går ut av kontroll, er det flere kontrollmetoder du kan følge – fra forebyggende tiltak til inngjerding og fysisk fjerning.

Cultural Beaver Control Information

Dessverre er det ikke et effektivt beveravstøtende middel tilgjengelig for å holde dem i sjakk. Imidlertid kan du generelt avskrekke disse dyrene ganske enkelt ved å unngå visse planter i landskapet og ved å rydde busker og trær i nærheten av dammer og lignende vannkilder.

Bevere er vegetarianere og lever av små urteaktige planter og kvister. Trebark er en av deres primære matkilder, med bomulls- og piletrær som en spesiell favoritt. Lønn-, poppel-, osp-, bjørk- og ortrær står også høyt på listen over favoritter. Derfor kan det å rydde eiendommen til disse trærne kutte betydelig ned på antallet bever.

Noen ganger lever bevere også av kultiverte avlinger, som mais, soyabønner og peanøtter. De kan til og med skade frukttrær. Lokaliseringdisse plantene minst hundre meter (91 m.) eller mer unna vannkilder kan vanligvis lindre problemet.

Kontroller skader på bevertreet med gjerder

Fjerding kan også bidra til å beskytte trær og hageområder mot beverskader. Dette fungerer spesielt godt for mindre områder.

Hager, prydtomter og små dammer kan gjerdes inn med vevd netting. Dette kan være ½-tommers (12,5 ml.) mesh maskinvareduk eller 2×4-tommers (5×10 cm.) sveiset tråd. Gjerdet bør være minst 91,5 cm høyt og begravd hvor som helst fra 7,5 til 10 cm i bakken, og drive metallstenger i bakken for å feste det på plass.

Individuelle trær kan også pakkes inn med dette gjerdet, og holde det minst 10 tommer (25 cm) eller så fra treet.

Et annet alternativ er elektrisk gjerde. Dette kan oppnås ved å legge til en eller to av elektrisk polytape rundt området 10 til 15 cm fra bakken.

Trap Beaver, Stop Damage

Feller og snarer er effektive måter å fange og flytte bevere på. Selv om det er flere typer tilgjengelig å velge mellom avhengig av dine spesielle behov, er konibjørnfeller de mest populære. Disse er også de mest effektive. Konibjørnfeller er vanligvis nedsenket i vann og satt i selve demningen, nær inngangen, eller foran avløpsrør for å lokke bevere inn.

Snarer kan også brukes og er i mange tilfeller vanligvis mer praktiske, tryggere og det billigste alternativet å bruke.

Killing Beavers

Mens det i noen stater er praksisen med å drepe bevereulovlig, bør dette alternativet kun gjøres som en siste utvei i områder hvor det er lovlig å gjøre det. Før du prøver noen form for dødelig kontroll, er det best å kontakte ditt lokale miljø- eller vernekontor for informasjon om beverkontroll i forhold til gjeldende lover og forskrifter. Ofte har de kvalifiserte offiserer som kan ta seg av omplassering av disse dyrene i stedet for å ty til mer ekstreme tiltak.

Anbefalt: