Ugressmidler og paprika - Lær hvordan du unngår skader med pepper

Innholdsfortegnelse:

Ugressmidler og paprika - Lær hvordan du unngår skader med pepper
Ugressmidler og paprika - Lær hvordan du unngår skader med pepper

Video: Ugressmidler og paprika - Lær hvordan du unngår skader med pepper

Video: Ugressmidler og paprika - Lær hvordan du unngår skader med pepper
Video: Pruning pepper plants all result in healthier plants and higher yields. 2024, Kan
Anonim

Ugressmidler er potente ugrasdrepere, men hvis et kjemikalie forgifter et ugress er det en god sjanse for at det også vil skade andre planter. Pepper ugressmiddel skade er spesielt mulig hvis du bruker disse kjemikaliene i hagen din. Pepperplanter er følsomme og skade kan ødelegge avlingen din, men du kan unngå skaden og til og med redde plantene dine som har blitt rammet av ugressmiddel.

Kan paprika bli skadet av ugressmidler?

Pepperplanter kan absolutt bli skadet av ugressmidler. Faktisk er de mer følsomme for ugressmidler enn mange andre grønnsaksplanter. Når ugressmiddel brukes for å kontrollere ugress, kan dampene eller små dråper drive til deler av hagen der du ikke hadde tenkt å bruke kjemikaliet, for eksempel på paprikaene dine. Dette kalles ugressmiddeldrift, og det kan forårsake ugressmiddeldriftskader på friske planter.

Tegn på pepper ugressmiddelskade

Pepperplanter skadet av ugressmiddeldrift kan vise flere tegn på skaden:

  • Mindre blader
  • Forkortede internoder
  • Gulning på bladene
  • Milformede blader
  • vridde stilker eller blader

Hvis du ser disse tegnene i pepperplantene dine, kan du ha ugressmiddelskade, men de kan også være forårsaket av ting som næringsubalanse, et skadedyr eller andre miljøfaktorer. En enkel måte å finne ut at ugressmiddelet er synderen på, er å se på ugress i nærheten av pepperplantene. Hvis de viser lignende skade, er det sannsynligvis fra ugressmiddelet.

Forebygging av ugressmiddelskade

Ugressmidler og paprika er ikke en god blanding, så å håndtere ugress uten kjemikalier er det beste alternativet. Hvis du velger å bruke et ugressmiddel, ikke bruk det før du legger pepperplantene dine i bakken og ikke bruk gress eller mulch i hagen hvis det har blitt forurenset med ugressmiddel. Kjemikaliene tar tid å bryte ned, og de nyplantede paprikaene dine vil sannsynligvis plukke opp ugressmidlene i røttene. Påfør ugressmiddelet på ugress på en dag som er rolig, uten vind.

Hvis du har paprika som har ugressmiddelskade, avhenger av omfanget av skaden om du kan redde dem eller ikke. Hvis det bare er mildt til moderat, gi plantene dine ekstra omsorg. Vann dem regelmessig, gi tilstrekkelig gjødsel og praktiser nøye skadedyrbekjempelse. Jo bedre du kan legge forholdene til rette for pepperplantene dine, jo mer sannsynlig er det at de kommer seg og gir deg et godt utbytte.

Anbefalt: