Etiketter på plantevernmidler som skader bier: hva betyr advarsler om bifare

Innholdsfortegnelse:

Etiketter på plantevernmidler som skader bier: hva betyr advarsler om bifare
Etiketter på plantevernmidler som skader bier: hva betyr advarsler om bifare

Video: Etiketter på plantevernmidler som skader bier: hva betyr advarsler om bifare

Video: Etiketter på plantevernmidler som skader bier: hva betyr advarsler om bifare
Video: Understanding Pesticide Labels 2024, April
Anonim

Hvis du plukker opp et plantevernmiddel i disse dager, kan du finne bie-faremerker på flasken. Det er for å advare om plantevernmidler som skader bier, USAs nummer én pollinatorinsekt, og for å informere forbrukerne om hvordan de kan beskytte bier. Hva er advarsler om bie? Hva betyr advarsler om bifare? Les videre for en forklaring av bienes fareetiketter og formålet de er ment å tjene.

Hva er advarsler om bifare?

Den vestlige honningbien er den beste pollinatoren i dette landet. Denne bien er kreditert med det meste av pollineringsaktiviteten som kreves for å produsere opptil en tredjedel av landets matforsyning. Over 50 store avlinger i Amerika er avhengige av honningbier for pollinering. Behovet er så akutt at landbruksbedrifter leier ut honningbikolonier for pollinering.

Andre typer bier hjelper også med pollinering, som humler, gruvebier, svettebier, løvskjærerbier og snekkerbier. Men visse plantevernmidler som brukes på landbruksvekster er kjent for å drepe disse artene av bier. Eksponering for disse plantevernmidlene kan drepe individuelle bier og til og med hele kolonier. Det kan også gjøre dronningene ufruktbare. Dette reduserer antallet bier i landetog er en grunn til alarm.

Alle plantevernmidler er regulert av Environmental Protection Agency (EPA). De har begynt å kreve advarsler om bifare på enkelte produkter. Hva er advarsler om bie? De er advarsler på utsiden av plantevernmiddelbeholdere som sier at produktet kan drepe bier.

Hva betyr advarsler om bifare?

Hvis du noen gang har sett ikonet til en bie som er en del av en bifareadvarsel på et plantevernmiddel, lurer du kanskje på hva advarslene betyr. Bi-ikonet ledsaget av en fareadvarsel gjør det klart at produktet kan drepe eller skade bier.

Ikonet og den tilhørende advarselen er ment å beskytte biebestøvere mot kjemikalier som kan skade eller drepe dem. Ved å gjøre brukerne oppmerksomme på faren håper EPA å redusere biedødsfall på grunn av bruk av plantevernmidler.

Når en gartner bruker produktet i hagen sin, kan det iverksettes tiltak for å unngå å bruke produktet der bier vil bli skadet. Advarselsetiketten gir informasjon om hvordan du gjør dette.

Denne advarselen oppfordrer gartnere til å beskytte bier ved å ikke bruke produktet på planter der bier kan søke, som på ugress som blomstrer for eksempel. Den forteller også gartnere om ikke å bruke produktet på en måte som gjør at det kan drive inn i områder der bier kan søke. For eksempel bemerker den at bier kan være tilstede hvis noen blomster forblir på busker og trær. Gartneren bør vente til alle blomstene faller før han sprøyter sprøytemidler som skader bier.

Anbefalt: