Cilantro Bolting: Why Cilantro Flowers And How To Prevention It

Innholdsfortegnelse:

Cilantro Bolting: Why Cilantro Flowers And How To Prevention It
Cilantro Bolting: Why Cilantro Flowers And How To Prevention It

Video: Cilantro Bolting: Why Cilantro Flowers And How To Prevention It

Video: Cilantro Bolting: Why Cilantro Flowers And How To Prevention It
Video: How to Grow Cilantro...And Stop It From BOLTING! 2024, Kan
Anonim

Cilantro bolting er noe av det mest frustrerende med denne populære urten. Mange gartnere spør: "Hvorfor slår koriander seg?" og "Hvordan kan jeg forhindre at koriander blomstrer?" Med hensyn til miljøet du dyrker koriander i, kan du bidra til å forlenge tiden før koriander vil boltre seg, og derfor øke tiden du kan høste blader fra korianderplantene dine.

What to do When Cilantro Bolts

Mange gartnere lurer på hva de skal gjøre når koriander bolter seg. Når de ser de hvite korianderblomstene, lurer de på om de bare kan klippe dem av. Dessverre, når koriander bolter seg, mister bladene raskt smaken. Å kutte av korianderblomstene vil ikke bringe smaken tilbake til bladene.

Fortsett i stedet og la korianderblomstene gå til frø. Frøene til korianderplanten er krydderet koriander og kan brukes i asiatiske, indiske, meksikanske og mange andre etniske oppskrifter.

Hvorfor blir Cilantro Bolt?

Cilantro vokser best under kjølige, fuktige forhold og vil boltre seg raskt i varmt vær. Dette er en overlevelsesmekanisme for korianderplanten. Planten vet at den vil dø i varmt vær og vil prøve å produsere frø så raskt som mulig for å sikre at neste generasjon avkoriander vil overleve og vokse.

Hvordan holde koriander fra boltring

Det første du må forstå er at det ikke er noen sann måte å hindre koriander fra å boltre seg. Planter er designet for å gjøre én ting, og det er å reprodusere. Du kjemper mot naturen. Men det er flere ting du kan gjøre for å forlenge tiden før korianderplanten produserer blomster betydelig.

  • For det første, hvis du bor i et klima som ikke har fuktig, kjølig vær, kan du kjøpe langsomme koriander. Dette er koriander som er avlet for å tåle høyere temperaturer.
  • For det andre, uansett hva slags koriander du dyrker, bør du trene på suksesjonsplanting. Det er her du planter nye frø hver til annenhver uke, slik at når ett sett med korianderplantinger begynner å boltre seg, vil det neste settet være klart til høsting.
  • For det tredje, plant koriander for å vokse i kjølig vær. Tidlig vår, sensommer og tidlig høst er de beste tidene å plante koriander. Hvis du planter på slutten av våren til midten av sommeren, vil korianderen boltre seg raskt i varmen.
  • For det fjerde, høst korianderbladene dine ofte. Jo mer du høster koriander, jo mer sannsynlig er det at du napper umodne blomstrende stilker som vil forsinke korianderblomstring.
  • For det femte, mulch koriander og plant den tett. Det er ikke varmen fra luften som får koriander til å boltre seg, men heller varmen i jorda. Mulch vil bidra til å holde jorden kjølig og holde på fuktigheten. Å plante koriander tett vil skygge for bakken den vokser i, noe som også bidrar til å holde jorda kjøligere.

Anbefalt: