Asparges Rust Control - Lær om Asparges Rust Disease Treatment and Prevention

Innholdsfortegnelse:

Asparges Rust Control - Lær om Asparges Rust Disease Treatment and Prevention
Asparges Rust Control - Lær om Asparges Rust Disease Treatment and Prevention

Video: Asparges Rust Control - Lær om Asparges Rust Disease Treatment and Prevention

Video: Asparges Rust Control - Lær om Asparges Rust Disease Treatment and Prevention
Video: ⚡11 Best Vitamins for Your Nerves | Neuropathy Remedies | Neuropathy Treatment 2024, April
Anonim

Aspargesrustsykdom er en vanlig, men ekstremt ødeleggende plantesykdom som har rammet aspargesavlinger over hele verden. Les videre for å lære mer om rustkontroll og behandling av asparges i hagen din.

Hva er aspargesrust?

Aspargesrust er en soppsykdom som angriper de buskete grønne toppene på aspargesplanter. Hvis sykdommen får fortsette, påvirkes plantens røtter og krone, og planten er sterkt svekket. Som et resultat er aspargesspydene mindre og færre i antall.

Planter som er hardt rammet kan dø i varmt og tørt sommervær. I tillegg stresser aspargesrustsykdom planter, noe som gjør dem mer utsatt for andre plantesykdommer som fusariumråte.

Aspargesrustsporer lever av planterester om vinteren og spirer tidlig på våren. Sykdommen spres med vind og regn og sprer seg raskt under vått eller tåkete vær eller fuktige, duggvåte morgener. Rustne oransje sporer på de fjærkledde stammetoppene er det første tegn på sykdommen og er tydelig om sommeren.

Asparges Rust Control

Behandling av rust i asparges innebærer noen forebyggende tiltak. Her er noen tips som vilhjelp med det så vel som for å administrere planter når rustsykdommen utvikler seg.

Kutt tilbake berørte stilker og topper. Rydd opp i alvorlig infiserte aspargesbed. Brenn rusk eller kast det trygt vekk fra hagen. Ødelegg også alle ville eller frivillige aspargesplanter som vokser i området, inkludert planter funnet langs gjerder eller veikanter.

Når du høster asparges, bruk en skarp kniv til å kutte spyd under jordoverflaten. Dette kan bidra til å forhindre at aspargesrustsykdom utvikler seg på stubbene.

Etter høsting, spray gjenværende stilker og blader med en soppdrepende spray eller støv som inneholder aktive ingredienser som mancozeb, myclobutanil, klorotalonil eller tebuconazol, gjenta hver sjuende til tiende dag, eller i henhold til etikettens anvisninger. Husk at noen soppdrepende midler er best å bruke som forebyggende midler.

Vann aspargesplanter forsiktig, unngå både over- og undervanning.

Plant asparges i et område hvor fremherskende vind gir god luftsirkulasjon rundt plantene. Unngå trengsel. Plant også nye asparges på et sted borte fra områder der infiserte planter vokste.

Forhindr aspargesrust ved å plante rustbestandige aspargesvarianter som 'Martha Washington' og 'Jersey Giant.' Spør din lokale Cooperative Extension Agent for mer spesifikk informasjon om aspargesrustkontroll og om typer rustbestandige aspargeskultivarer som gir gode resultater i ditt område.

Anbefalt: