Cereal Cyste Nematode Info: Lær om Cereal Cyste Nematode Control and Prevention

Innholdsfortegnelse:

Cereal Cyste Nematode Info: Lær om Cereal Cyste Nematode Control and Prevention
Cereal Cyste Nematode Info: Lær om Cereal Cyste Nematode Control and Prevention

Video: Cereal Cyste Nematode Info: Lær om Cereal Cyste Nematode Control and Prevention

Video: Cereal Cyste Nematode Info: Lær om Cereal Cyste Nematode Control and Prevention
Video: Barley root colonized with cereal cyst nematode 2024, Kan
Anonim

De fleste hvete-, havre- og byggvarianter vokser i kjølige årstider og modnes når været varmes opp. Voksende fra tidlig vinter med sen våravling, er avlingen mindre sårbar for skadedyr i den varme årstiden. Det er imidlertid problemer som oppstår i den kjølige årstiden. En av de mest fremtredende problemene er cereal cystenematoder. Hvis du er nysgjerrig og spør «hva er cereal cystenematoder», les videre for en forklaring.

Cereal Cyste Nematode Info

Nematoder er bittesmå ormer, ofte rundorm og kuttorm. Noen er frittlevende og lever av plantematerialer som hvete, havre og bygg. Disse kan forårsake ekstrem skade og gjøre avlinger usalgbare.

Gulende flekker over bakken kan indikere at du har denne nematoden i avlingen. Røttene kan være hovne, tauaktige eller sammenknyttede med grunt vekst. Små hvite cyster på rotsystemet er kvinnelige nematoder, lastet med hundrevis av egg. Ungdom gjør skaden. De klekkes når temperaturen synker og høstregn kommer.

Varmt og tørt vær i høst forsinker klekking. Disse nematodene dukker vanligvis ikke opp og utvikler seg før etter andre planting av en kornavling i samme åker.

Cereal Cyste NematodeKontroll

Lær hvordan du stopper cereal cystenematoder for å unngå slike problemer med avlingene dine. Noen måter å gjøre dette på inkluderer:

  • Plant tidlig for å la et godt rotsystem utvikle seg.
  • Dyrk resistente typer kornsorter for å begrense sjansene for nematoder.
  • Roter avlinger hvert eller annet år. De første plantesesongene er vanligvis ikke når korncystenematoder oppstår. Hvis det oppstår et alvorlig angrep, vent to år før du planter en kornavling på stedet igjen.
  • Øv gode sanitærforhold, hold ugress unna radene dine så mye som mulig. Hvis du planter en alternativ avling på samme sted om sommeren, hold da også ugresset nede.
  • Endre jord for å forbedre dreneringen og holde jorden så fruktbar som mulig.

Fruktig, ugressfri og godt drenerende jord har mindre sannsynlighet for å beholde disse skadedyrene. Korncystenematoder lever bare av gress og kornavlinger og bruker disse plantene til verter. Plant en avling uten korn om våren for å oppmuntre de som er igjen til å flytte ut på grunn av mangel på vert og mat.

Når åkeren din er infisert, er det ikke praktisk å kontrollere cerealcystenematode. Det er svært farlig å bruke kjemikalier på disse avlingene, og kostnadene er uoverkommelige. Bruk tipsene ovenfor for å holde åkeren fri for skadedyr.

Anbefalt: