Beholder Hagearbeid Reddiker - Dyrking og planting av reddikfrø i potter

Innholdsfortegnelse:

Beholder Hagearbeid Reddiker - Dyrking og planting av reddikfrø i potter
Beholder Hagearbeid Reddiker - Dyrking og planting av reddikfrø i potter

Video: Beholder Hagearbeid Reddiker - Dyrking og planting av reddikfrø i potter

Video: Beholder Hagearbeid Reddiker - Dyrking og planting av reddikfrø i potter
Video: Agrohoroskop fra 19. til 23. februar 2022 2024, Kan
Anonim

Rediser er en av de raskest voksende grønnsakene. Uteplass og gartnere med små rom kan lure på: "Kan reddiker vokse i containere?" Svaret er ja. Planting av reddikfrø i potter produserer maten raskt og med minimal innsats. Start hagen din tidlig når du lærer hvordan du dyrker reddiker i containere. Du og familien din skal snart småspise på de spreke jordklodene om omtrent en måned.

Kan reddiker vokse i beholdere?

Det er mulig å dyrke mange grønnsaker i potter og beholdere. Reddiker for hagearbeid lar deg kontrollere sykdommer, skadedyr, fuktighet og andre forhold lettere enn å plante i bakken.

Å plante reddikfrø er også et morsomt prosjekt for barn og hjelper dem å lære om hvordan planter vokser.

Spiring av reddikfrø

Rediser er grønnsaker fra kjølige årstider som produserer de mindre, søtere grønnsakene om våren. Det er tidlig sesong og sen sesong varianter av reddik. Start sensesongens reddiker fra sensommeren til tidlig høst for å få en avling av større, skarpere jordkloder.

Spiring av reddikfrø krever ingen spesiell forbehandling og vil skje når frøene blir sådd på toppen av jorden eller med bare en pussing av dekke.

Hvordan vokseReddiker i containere

Beholdere for hagearbeid krever en bred gallon (4 L.) potte og godt drenert jord med rike organiske tilsetninger. Bruk en grønnsaksstartblanding, eller lag din egen med en kombinasjon av kompost og torv blandet med en liten mengde sand eller annet gryn. Bland inn en vegetabilsk gjødsel før planting for å starte rotveksten etter spiring av reddikfrø.

Sørg for at potten du velger har et godt dreneringshull og bruk uglaserte potter som oppmuntrer til fordampning av overflødig fuktighet. Hvis du bruker en tallerken, sørg for at den ikke er fylt med vann hele tiden.

Plantering av reddikfrø

Redishfrø er bittesmå, så du kan spre frøene over den tilberedte jorda eller bruke et spesielt såverktøy for å plassere frøene individuelt. Etter spiring kan du tynne frøplanter til ½ til 2 tommer (1-5 cm.) fra hverandre, avhengig av sorten. For best resultat bør du børste en ¼ tomme (6 mm.) jord over overflaten av frøene.

Hold potten jevnt fuktig og plasser den der den er i ly for sterk vind og får minst seks timer med sollys.

Høste reddiker

Røttene er den spiselige delen av reddikplanten. De begynner å svelle og danner grønnsaken like etter spiring av reddikfrø. Se nøye på plantene og sørg for at toppen av røttene er dekket med jord for å forhindre sp altning og uttørking.

Høst reddiker så snart de har en spiselig størrelse. De mindre klodene har mest krydder og de større grønnsakene mer myke. Reddiker dannes raskt og bør trekkes så snart de er klare for å hindre røttenefra å bli pittig og skadet.

Anbefalt: