Omsorg for hirsegress i hager - tips for dyrking av prydhirse

Innholdsfortegnelse:

Omsorg for hirsegress i hager - tips for dyrking av prydhirse
Omsorg for hirsegress i hager - tips for dyrking av prydhirse

Video: Omsorg for hirsegress i hager - tips for dyrking av prydhirse

Video: Omsorg for hirsegress i hager - tips for dyrking av prydhirse
Video: Jesu omsorg for den enkelte [ 10.september 2023 Online Gudstjeneste ] 2024, April
Anonim

Grass dyrket i hagen gir interessant kontrast og ofte lettstelt for hjemmegartneren. Pennisetum glaucum, eller prydhirsegress, er et godt eksempel på et hagegress som stopper opp.

Informasjon om dekorativ hirsegress

Pryd hirsegress er avledet fra vanlig hirse, et kornkorn som er en viktig matvekst i halvtørre områder i Asia og Afrika, og dyrkes i USA som fôravling. En hirseoppdretter som samlet hirsekimplasma fra hele verden, dyrket en hybrid med fantastisk lilla løvverk og en spektakulær frøpigg. Selv om denne hirsehybriden ikke hadde noen landbruksverdi, ble den et prisvinnende eksemplar for hjemmelandskapet.

Dette prydgresset blotter 8 til 12 tommer (20–31 cm.) halelignende blomsterplummer som skifter fra gull til lilla når de modnes. Denne fantastiske lilla gjenspeiles i det burgunderrøde til ravgule/lilla maislignende løvverket på gresset. Pryd hirseplanter vokser 1-1,5 m i høyden.

Frøpiggene til prydhirseplanter kan etterlates på planten for å gi mat til fuglene etter hvert som de modnes, eller de kan kuttes og brukes i dramatiske blomsteroppsatser.

Beste tid å plante hirse

Thelilla løvverk av prydhirseplanter gir en vakker motvekt til en hage enten i masseplantinger eller i kombinasjon med andre planteprøver og til og med i hagearbeid i containere når et høyt fokuspunkt er nødvendig.

Den beste tiden å plante hirse er etter at faren for frost er over. Prydhirse trenger varm luft og jord for spiring, så selv inn i juni kan frø såes, spesielt siden prydhirseplanter vokser raskt. Det tar 60 til 70 dager å gå fra frø til blomst.

Care of Millet

Transplantasjoner for dyrking av prydhirse kan kjøpes fra det lokale hagesenteret eller dyrkes enkelt fra frø. Hvis du får tak i prydhirseplanter fra en barnehage, velg de som ikke er rotbundet i potten.

Når du dyrker prydhirse, må du plassere den på et sted med full sol i USDA-sonene 10 til 11. En årlig, voksende prydhirse trenger ikke bare en solrik eksponering, men godt drenerende jord.

Omsorg for hirse tilsier også å holde den fuktig, så mulch eller annen organisk kompost er en god idé rundt bunnen av prydhirseplantene for å holde på fuktigheten. Imidlertid kan dyrking av prydhirse være utsatt for drukning og ødem, så det er en fin linje mellom overvanning og å opprettholde fuktige forhold.

Ornamental hirsegressvarianter

  • 'Purple Majesty' er en ofte dyrket hirsesort som vil trives hvis den ikke blir stresset av faktorer som overvanning eller kalde temperaturer, og produserer en overflod av blomster med 1-1,5 fot (1-1,5 m.) burgunder løvverk.
  • ‘Jester’har 3 tommer (8 cm.) blader i nyanser av burgunder, grønt og chartreuse med mørke blomsterfjær.
  • ‘Purple Baron’ er en kompakt 3 fot (1 m.) variant.

Anbefalt: