What Is A Ribbed Fringepod Plant: Lær om Fringepod dyrking og omsorg

Innholdsfortegnelse:

What Is A Ribbed Fringepod Plant: Lær om Fringepod dyrking og omsorg
What Is A Ribbed Fringepod Plant: Lær om Fringepod dyrking og omsorg

Video: What Is A Ribbed Fringepod Plant: Lær om Fringepod dyrking og omsorg

Video: What Is A Ribbed Fringepod Plant: Lær om Fringepod dyrking og omsorg
Video: Part 5 - Walden Audiobook by Henry David Thoreau (Chs 12-15) 2024, Kan
Anonim

Den ribbede fringepod-planten (Thysanocarpus radians) – (tidligere T. curvipes), også k alt blondepod, er spesielt attraktiv når blomstene blir til frø eller, mer nøyaktig, til frøkapsler. På denne ettårige er en prangende frøkapsel med frynser, som er plantens primære interesse og fokuselement.

Om Fringepod Seeds

Denne planten er hjemmehørende i sentrale områder i Nord-California og Oregon. Offisiell fringepod-informasjon sier at ikke nok folk er klar over dette attraktive eksemplaret. Det ser ut til å være noe sjeldent når du søker etter frø.

Fringepod frøpods reiser seg over en haug av høye racemes på delikate stilker. Blomstrende, og deretter bli til frø fra mars til mai i California gressletter og enger, vokser villblomsten best i delvis solområder. Små ubeskrivelige blomster er vanligvis hvite, men noen ganger gule eller lilla.

Den runde frøbunnen som følger er omgitt av stråler som ser ut som eiker, noe som gjør at den ser ut som et hjul inne i et rosa gjennomskinnelig dekke. Noen sier til og med at frøposene minner om lacy doilies. Flere frøkapsler kan vokse på samme plante.

Fringepod Growing

Den ribbede frynsepotten er tørketolerant, selv om frøkapsler dannes lettere i våtere årstider. Som innfødt i Oregon kan du forestille deg vannet den er vant til. Bruk planten i fuktige enger eller rundt dammer og bekker for å etterligne disse forholdene.

Det er også et attraktivt tillegg til en ekstraordinær hage eller et naturområde nær skogen. Bland fringepodfrø blant prydgress som gir høstfarge og tekstur for langvarig interesse for din naturlige hage. Bruk den sammen med andre solelskende innfødte eller plant dem alene i en liten flekk for muligheten for gjensåing neste år.

Fringepod-plantepleie i dette tilfellet inkluderer å holde ugress borte fra vekstområdet for å eliminere konkurranse om vann og næringsstoffer. Ytterligere omsorg for planten er ellers minimal. Vann når det ikke regner.

Anbefalt: