Growing Edelweiss - Informasjon om stell av Edelweiss-planter

Innholdsfortegnelse:

Growing Edelweiss - Informasjon om stell av Edelweiss-planter
Growing Edelweiss - Informasjon om stell av Edelweiss-planter

Video: Growing Edelweiss - Informasjon om stell av Edelweiss-planter

Video: Growing Edelweiss - Informasjon om stell av Edelweiss-planter
Video: Момент времени: МАНХЭТТЕНСКИЙ ПРОЕКТ 2024, Mars
Anonim

Søte små alpeblomster og ullaktige blader preger den nostalgiske edelweissplanten. Merkelig nok er de klassifisert som kortlivede stauder, som produserer færre og færre blomster over tid. Edelweiss er en klassisk blomstrende plante hvis navn betyr "edel" og "hvit" på tysk. Den finnes i mange utfordrende miljøer og stammer fra steppen i Asia. Lær hvordan du planter edelweiss og nyt den som en del av stein- eller containerhagen din.

Hva er Edelweiss?

Edelweiss (Leontopodium alpinum) er medlem av tusenfrydfamilien. Plantene sies å ha snøhvite blomster, men i virkeligheten er de uklare hvite formene modifiserte blader. De ekte blomstene er kortvarige og ganske lite tiltalende gule og bittesmå.

Planten er ekstremt hardfør og har et fibrøst rotsystem som hjelper til med å forankre den i steinete skråninger. De tykke, lodne bladene bidrar til å forhindre tap av fuktighet og danner en barriere mot vind og skurende regn. Edelweiss-planter vokser sakte og er sjelden større enn 20 x 20 cm.

Hva er edelweiss nyttig til? Planten har derivater som gir utmerkede solkremer og hudpleie!

Hvordan plante edelweiss

Edelweiss-planter er ikke masete små urter. Trenger full sol og er hardfør ned til sone 4 i USDA plantehardhetsvurdering. Du kan kjøpemodne planter eller start frø inne minst seks uker før datoen for siste frost.

Så frø på overflaten av jorda og dugg deretter lett. Hold fuktig til spiring og flytt deretter plantene til et solrikt vindu. Transplanter frøplantene etter at de har stivnet til et godt modifisert hagebed med sterkt lys og utmerket drenering.

Å dyrke edelweiss fra frø er ikke en nøyaktig vitenskap. Spireprosenten er variabel. Oppbevar frø i fryseren i omtrent tre måneder for å etterligne lagdelingen de ville fått i naturen.

Care of Edelweiss

Det viktigste hensynet ved dyrking av edelweissplanter er jordsmonnet. De trenger overlegen drenering og en pH som er lett alkalisk til middels surhet. For containerplanter, lag en blanding av like deler torvmose, sand og kompost. Jordplanter trenger en lignende blanding, som du kan jobbe inn i den eksisterende jorda.

En av faktorene som ikke er viktige for pleie av edelweiss er vann. I sitt hjemlige område er edelweiss utsatt for skurevind og kuldegrader. Den er ofte i tørre forhold og tåler ikke fuktig jord. Når planten er etablert, trenger den sjelden vann, og ekstra fuktighet bør suspenderes helt om vinteren.

Dekk planten med et tykt lag med mulch på senhøsten og trekk den deretter vekk om våren for å la ny vekst komme gjennom. Edelweiss kan selvså i områder med kjøligere somre. Som regel dør den ut etter flere sesonger i hjemmelandskapet, men babyplantene vil etter hvert vokse opp og glede segdu på nytt med det ullaktige blomsterlignende løvet.

Anbefalt: