Vill kanelbusk - kan du dyrke ville kanelplanter i hagen

Innholdsfortegnelse:

Vill kanelbusk - kan du dyrke ville kanelplanter i hagen
Vill kanelbusk - kan du dyrke ville kanelplanter i hagen

Video: Vill kanelbusk - kan du dyrke ville kanelplanter i hagen

Video: Vill kanelbusk - kan du dyrke ville kanelplanter i hagen
Video: Золотая орда и Римская церковь. Католическая колонизация. 2024, April
Anonim

Canella winterana, eller vill kanelbusk, har faktisk blomster, blader og frukt som avgir en krydret kanelaroma når den knuses; de er imidlertid ikke anbef alt for å krydre mat. Dessuten er ville kanelplanter ikke relatert til verken Ceylon-kanel eller Cassia, som begge markedsføres som kanel i USA. Til tross for sin mangel på betydning som krydder, har vill kanelbusk andre dyrebare egenskaper.

Where to Find Wild Cinnamon

Ville kanelplanter er hjemmehørende i Florida og det tropiske Amerika og finnes fra Miami til Key West langs kysten til Cape Sable, Florida. Arten er oppført som truet i Florida og kan generelt være vanskelig å finne siden den er et mindre brukt hagebrukseksemplar. Utover hvor du finner ville kanelplanter, er et annet spørsmål som skal besvares "hva er vill kanel?"

Hva er Wild Cinnamon?

Ville kanelplanter er virkelig små trær eller store eviggrønne busker som er ekstremt s alttolerante og tørkebestandige. Den har tett skyggelegging av middels grønn til olivenfarge, noe som gjør den til et flott eksemplar for planting nær terrasser eller dekk.

Den smale vekstvanen gjør den til en ideell kandidat for en skjerm langs en eiendomslinje. Stammen vokserrett opp i midten med 4 fot (1 m.) eller mindre tynne grener som stikker ut av den. Beskjæring av den ville kanelbusken vil gi et mer trelignende utseende.

Selv om det ikke er spesielt prangende, blomstrer blomstene til den ville kanelen om våren i bittesmå lilla og hvite klaser som er rike på nektar og tiltrekker seg pollinatorer. Den resulterende frukten, knallrøde bær, henger nær tuppen av grenene.

Kan du dyrke vill kanel?

Ja, du kan dyrke vill kanel, og selv om det kan være litt vanskeligere å få tak i det, er det en bra beliggenhet hvis du bor i USDA-sonene 9b til 12b, ned til 26 grader F. (-3 C.). fantastisk problemfritt tre å prøve i hjemmet.

Ville kanelplanter formeres med frø, vanligvis ikke fra stiklinger. Plant villkanelen i full sol til delvis skygge i godt drenerende jord med en høy pH-verdi som ligner på dens opprinnelige omgivelser i steinete, tørre kystområder. Plasser villkanelen 10 fot (3 m) fra hverandre hvis du prøver å lage en skjerm.

Irriger i tørre måneder, men når treet er etablert er det tørketolerant.

Gjødsle treet om våren og høsten for å oppmuntre til raskere vekst.

Et utrolig funn for gartneren med lite vedlikehold eller en som prøver å skape en innfødt hage eller habitat, vill kanelbusk har få store skadedyr eller sykdommer, er ikke-invasiv, tåler en rekke jordsmonn og krever lite eller ingen beskjæring.

Anbefalt: