Vill selleri planteinformasjon - er det mulig å dyrke vill selleri i hager

Innholdsfortegnelse:

Vill selleri planteinformasjon - er det mulig å dyrke vill selleri i hager
Vill selleri planteinformasjon - er det mulig å dyrke vill selleri i hager

Video: Vill selleri planteinformasjon - er det mulig å dyrke vill selleri i hager

Video: Vill selleri planteinformasjon - er det mulig å dyrke vill selleri i hager
Video: Growing Celery Is Pure Convenience 2024, April
Anonim

Navnet «vill selleri» får det til å høres ut som om denne planten var den opprinnelige versjonen av sellerien du spiser i salat. Det er ikke slik det er. Villselleri (Vallisneria americana) er ikke noe forhold til hageselleri. Den vokser vanligvis under vann hvor den gir mange fordeler for undervannsorganismer. Å dyrke villselleri i hjemmehagen din er ikke mulig. Les videre for mer informasjon om villselleriplanter.

Hva er villselleri?

Vill selleri er den typen plante som vokser under vann. Det er neppe overraskende at en gartner kan spørre "Hva er villselleri?" Planten dyrkes aldri i hager og krever et sted under vann for å overleve.

Informasjon om vill selleriplanter forteller oss at bladene til denne planten ser ut som lange bånd og kan bli 6 fot lange. Det er derfor det også kalles ferskvannsålegress eller tapegress.

Vill selleri i hager

Ikke spør hvordan du planter villselleri, og se heller ikke for deg å dyrke villselleri i grønnsakshagen din. Den vokser i brakkvann rundt om i verden, vanligvis i områder der vannet er 2,75 til 6 fot dypt.

Arten har forskjellige hunn- og hannplanter, og deres reproduksjonsmetode er unik. Dehunnblomster vokser på tynne stilker til de stiger til vannoverflaten. Villsellerihannblomstene er korte og holder seg ved bunnen av planten.

Med tiden slipper hannblomstene fra foten og flyter til vannoverflaten. Der slipper de ut pollen, som også flyter på overflaten og befrukter hunnblomstene ved en tilfeldighet. Etter befruktning kveiler den kvinnelige stilken seg og drar frøene som utvikler seg tilbake til bunnen av vannet.

Bruk for villselleri

Vill selleriplanteinformasjon forteller oss at bruken av villselleri er mange. Vannplanten tilbyr gode leveområder for ulike typer fisk i bekker og innsjøer. Den gir også ly for bunnvoksende alger og andre virvelløse dyr.

Du vil ikke ha villselleri i terninger i salaten, men planten er spiselig. Det er faktisk en av de mest populære vannplantematene til ender, gjess, svaner og hønsehøne. Vannfuglene spiser bladene, røttene, knollene og frøene til planten. De er spesielt glad i de stivelsesholdige knollene.

Anbefalt: