Fothergilla-varianter for hagen - Hvordan plante Fothergilla-busker

Innholdsfortegnelse:

Fothergilla-varianter for hagen - Hvordan plante Fothergilla-busker
Fothergilla-varianter for hagen - Hvordan plante Fothergilla-busker

Video: Fothergilla-varianter for hagen - Hvordan plante Fothergilla-busker

Video: Fothergilla-varianter for hagen - Hvordan plante Fothergilla-busker
Video: ТУРЦИЯ / 3 ЛУЧШИХ БЛЮДА. SUB ENG, ESP 2024, Kan
Anonim

En av grunnene til at Fothergilla-busker er så populære blant gartnere, er fordi de har så lite vedlikehold og er vakre. Fothergillaen er veldig lik heksehassel og er hjemmehørende i sørøst i USA. De kan imidlertid dyrkes i andre regioner også, inkludert områder med tørre forhold.

Om Fothergilla-busker

Blomstene som vokser på denne busken er hvite og prangende med en deilig duft. De har rikelig blomstring om våren, sommeren og høsten. Om våren er blomstringen iøynefallende og rikelig. Om sommeren er det fullt bladverk med de elfenbenshvite blomstene. Om høsten viser de livlige, brennende farger av lilla, rødt, gult og oransje.

Det er to store Fothergilla-arter: F. major og F. gardenia. Begge er sugende, løvfellende busker. Det fantes en annen art – F. malloryi – men den er nå utryddet. Enda en art er F. monticola, men den er generelt bare en del av hovedarten F.. Disse Fothergilla-variantene er hjemmehørende i sumper og skogområder i de sørøstlige delstatene i USA.

Fothergilla plantepleieinformasjon

Fothergillas foretrekker å være i solen hele tiden, men de kan trives i bare litt skygge. De trenger en middels god jord med en5,0-6,0 pH og mye organisk materiale. Selv om de liker fuktig jord, klarer disse buskene seg ikke på fuktige steder der føttene blir våte. De trenger middels fuktighet og jord som kan drenere godt.

Fothergilla-planten krever ikke beskjæring på noe tidspunkt. Beskjæring av en av disse buskene er faktisk veldig misfornøyd. Mange tror at Fothergilla-beskjæring faktisk tar bort buskens skjønnhet og naturlige form.

Hvordan plante Fothergilla-busker

Plant kronen på planten på jordnivå og pass på at du sørger for rikelig med vann. Jord bør holdes fuktig til Fothergilla er godt etablert. På dette tidspunktet trenger jorden bare å vannes når den er tørr. Pass på å ta hensyn til nedbør når du vanner.

Omtrent 3 til 4 tommer (7,5–10 cm) med mulch plassert over området der Fothergilla ble plantet, vil bidra til å holde på fuktigheten og beskytte planten. Pass på at mulchet ikke berører stilkene til Fothergilla-busken.

Anbefalt: