Vårrengjør hagen din riktig – når bør jeg rydde opp i hagen min

Innholdsfortegnelse:

Vårrengjør hagen din riktig – når bør jeg rydde opp i hagen min
Vårrengjør hagen din riktig – når bør jeg rydde opp i hagen min

Video: Vårrengjør hagen din riktig – når bør jeg rydde opp i hagen min

Video: Vårrengjør hagen din riktig – når bør jeg rydde opp i hagen min
Video: Jordbær på våren - rydder og får nye planter 2024, April
Anonim

Å vite når du skal begynne og hvordan du vårrenser hageområder er viktig for helsen til ditt lokale økosystem. Dette er fordi mange pollinatorer overvintrer i det døde materialet du kanskje vil fjerne. Ved å vente med å rydde opp i hagen og hagen, og ved å gjøre dette arbeidet riktig, vil du redde mange bier og sommerfugler.

Vår vs. høst

Vårrengjør alltid hagen din i stedet for å gjøre en høstopprydding for å beskytte pollinatorer og andre nyttige insekter. Å unngå opprydding av dødt plantemateriale om høsten er ikke utsetter. Det er en viktig måte å beskytte økosystemet på. Materialet beskytter insekter, fremmer vekst av mikrober, og til slutt lenger opp i næringskjeden støtter fugler og andre dyr.

Skal jeg rydde opp i hagen min tidlig?

Det er en veldig god grunn til å vente med å rense hagen din – pollinatorer. Mange pollinatorer, som bier og sommerfugler, overvintrer i dødt plantemateriale. De rir ut det kalde været der og dukker opp om våren for å gjøre sitt gode arbeid.

Ved å fjerne dødt materiale for tidlig risikerer du å ødelegge mange av disse pollinatorene. En god tommelfingerregel er å vente til temperaturen erkonsekvent ca 50 grader F. (10 C.). Dette vil bidra til å beskytte habitat om våren og sikre at du har en robust og sunn pollinatorpopulasjon og et generelt hageøkosystem.

Beskytte pollinatorer ved våroppryddingstid

Uavhengig av når du begynner, kan du redde enda flere av dem ved å vite hvordan du vårrengjør hagemateriale på en måte som beskytter pollinatorene dine.

Når du rydder ut gamle stengler, se etter bieaktivitet, for eksempel ender tettet med gjørme eller plantemateriale. La de være på plass for hekkende bier. Hvis du plukker ut gamle stengler som kan ha bier som hekker, flytt dem til et hjørne av hagen i noen ekstra uker slik at bier kan komme frem. Du kan la dem ligge på bakken eller binde dem i bunter for å henge fra trær eller gjerder.

Se opp for pupper og kokonger når du beskjærer busker og annet treaktig materiale. Hvis en filial er vert for en av disse, la den stå på plass inntil videre.

Sommerfugler, marihøner, snikmorder og andre nyttige insekter hekker i hauger med bladstoff. Flytt løvhauger til et hjørne av hagen og la stå uforstyrret en stund.

Ikke kvel jorden i bed med mulch før det er generelt varmt for å unngå å blokkere hekkende bier og andre insekter i bakken.

Anbefalt: