Rotter i hagen: rotter roter i hager og hvor bor rotter i hagen

Innholdsfortegnelse:

Rotter i hagen: rotter roter i hager og hvor bor rotter i hagen
Rotter i hagen: rotter roter i hager og hvor bor rotter i hagen

Video: Rotter i hagen: rotter roter i hager og hvor bor rotter i hagen

Video: Rotter i hagen: rotter roter i hager og hvor bor rotter i hagen
Video: Sørg for at afslutte beskæringen af haveplanter inden morgenen den 28. juni 2022. Dette er vigtigt 2024, April
Anonim

Rotter er flinke dyr. De utforsker og lærer hele tiden om miljøet sitt, og de tilpasser seg raskt til endringer. Siden de er eksperter på å gjemme seg, kan det hende du ikke ser rotter i hagen, så det er viktig å lære å gjenkjenne tegn på deres tilstedeværelse.

Rotter rotter i hager?

Rotter rotter i hager? Ja. Rotter lever av planter og tygger på ornamenter og strukturer i hagen. Tette bunndekker og hekker med greiner nær bakken gir gjemmesteder, mens annen vegetasjon, hagegrønnsaker og bær gir viktige matkilder.

Hvor bor rotter i hagen? Rotter lever i tykk vegetasjon som dekker bakken, som engelsk eføy og bjørnebærflekker, samt underjordiske tunneler. Du kan finne dem i stabler med ved og materialer som aviser og papp som er stablet for gjenvinning. Byggematerialer, komposthauger og tykt dekkmateriale gir også trygge havn for rotter i hagen.

Å fjerne noen av de mest tiltalende skjulestedene vil ta motet fra noen rotter, men det kan kreve giftstoffer for å eliminere rotter i hager fullstendig.

Avskrekkende midler for rotter i hagen

Deres evne til å lære rasktog tilpasse seg endringer gjør det vanskelig å finne avskrekkende midler for rotter. Ultralydenheter og avskrekkingsmidler som er avhengig av blinkende lys fungerer i en kort periode, men rottene lærer snart at de er ufarlige.

Gode sanitærforhold og fjerning av gjemmesteder er to avskrekkende midler som bidrar til å redusere rottebestanden, selv om de kanskje ikke helt eliminerer rotter i hagen.

Eliminér rotter i hager

Røyk- og gasspatroner brukes noen ganger mot gravende rotter, men siden rottegravene kan være omfattende og ha flere åpninger, kan du ende opp med giftige gasser på steder der du ikke hadde forventet dem. Lukk så mange åpninger du kan finne før du prøver denne metoden. Du kan finne ut at du vil gjøre det like bra ved å oversvømme hulen med vann.

Rotter unngår nye ting, så det kan ta en stund før du fanger rotter i feller. Hvis du bruker fangst som en del av kontrollprogrammet, må du bestemme hva du skal gjøre med rottene du fanger på forhånd. Humane drap er en god løsning, men mange synes det er vanskelig. Å slippe dem ut i et annet område løser problemet ditt, men kan skape problemer for dyrelivet. Rotter har vært kjent for å desimere fuglebestander i enkelte områder.

Gift og giftig agn er den mest effektive måten å kontrollere rotter på, men de er også de farligste og mest sannsynlige til å skade barn, kjæledyr og annet dyreliv. Føderal lov begrenser salget av disse typer agn til gel-, pasta- eller voksblokker som kommer på ferdige stasjoner, men de aktive ingrediensene er like skadelige for andre pattedyr som for rotter. Skadedyrbekjempelsefagfolk er eksperter på å håndtere og plassere denne typen agn.

Anbefalt: