Vannmatingstips for sommerfugler – Forsyning med mat og vannkilder til sommerfugler

Innholdsfortegnelse:

Vannmatingstips for sommerfugler – Forsyning med mat og vannkilder til sommerfugler
Vannmatingstips for sommerfugler – Forsyning med mat og vannkilder til sommerfugler

Video: Vannmatingstips for sommerfugler – Forsyning med mat og vannkilder til sommerfugler

Video: Vannmatingstips for sommerfugler – Forsyning med mat og vannkilder til sommerfugler
Video: Essential Ingredient for Your Butterfly Garden: Water for Pollinators 2024, April
Anonim

Sommerfugler er fascinerende skapninger som bringer et element av ynde og farger til hagen. De er også effektive pollinatorer for en rekke trær og planter. I tillegg er mange sommerfugltyper truet, og via sommerfuglhagen din gjør du ditt for å bevare disse dyrebare, bevingede skjønnhetene.

Å plante en rekke sommerfuglvennlige planter er bare begynnelsen. En vellykket sommerfuglhage krever forståelse for fôring av sommerfuglhager, inkludert nyttige mat- og vannkilder for sommerfugler.

Hvordan mate og vanne sommerfugler

Sommerfugler er kresne med diettene sine, og forskjellige typer sommerfugler har forskjellige preferanser, men generelt krever de en flytende eller halvflytende diett. De fleste er fornøyd med den søte nektaren i blomstene, men andre liker mat som mennesker synes er usmakelig, som råtten frukt, dyregjødsel eller tresaft.

Hvis du ønsker å tiltrekke deg en rekke sommerfugler, er det lurt å sørge for variert mat. Søt, klebrig mat er spesielt effektiv – jo mer stinkende og klissete, jo bedre. Tenk for eksempel grøtaktige epler eller overmodne bananer moset med litt melasse. Mange sommerfugler liker også skivede appelsiner. Noen har utmerket flaks med sukkervann eller litt sportsdrikk, men ikke den kunstig søtede typen!

Create a Butterfly Feeding Station

En sommerfuglfôringsstasjon trenger ikke være involvert, fancy eller dyr. Den må bare være tilgjengelig.

En sommerfuglfôringsstasjon kan for eksempel være en paiform av metall eller en plastplate. Bor tre hull like langt i platen, og heng deretter platen fra et tre med hyssing, ståltråd eller en pen oppheng av makramé-typen. Sommerfugler vil bli glade hvis du henger materen på et skyggefullt sted, i umiddelbar nærhet av nektarrike blomster.

På samme måte kan du bruke et grunt fat plassert på et stativ, blant noen steiner i hagen, eller til og med på en trestubbe. Så lenge den er på et sted med noen av favorittplantene deres i nærheten, kommer de.

Butterfly Water Feeder ("Puddlers")

Vannmatere for sommerfugler er egentlig ikke nødvendig for å forsyne vann, og sommerfugler trenger ikke fuglebad eller dammer fordi de får væsken de trenger fra nektar. Imidlertid trenger de steder å "pytte", siden "pytt" gir de kritiske mineralene som sommerfugler trenger. Her er et par måter å lage sølepytter som sommerfugler vil elske.

Spre et tynt lag med smuss i bunnen av en grunn paiform eller -fat. Legg noen steiner i pannen slik at sommerfuglene har et sted å lande. Skjær en kjøkkensvamp i forskjellige former og ordne svampene mellom steinene, eller legg en stor svamp i midten av platen. Hold svampene fuktige så vannet siver saktefor å holde jorda fuktig. Plasser sølepytten på et solrikt, beskyttet område i nærheten av sommerfuglvennlige blomster der du kan holde øye med de besøkende.

En lignende versjon av en sølepytt er å begrave en grunne tallerken eller bolle i bakken slik at leppen på beholderen er jevn med jordoverflaten. Fyll beholderen med sand, og arranger deretter noen steiner eller vedbiter på jorden for landingsplasser. Tilsett vann etter behov for å holde sanden jevnt våt. Sommerfugler vil elske det!

Anbefalt: