Kjøkkenhagedesign: How To Grow A Kitchen Garden

Innholdsfortegnelse:

Kjøkkenhagedesign: How To Grow A Kitchen Garden
Kjøkkenhagedesign: How To Grow A Kitchen Garden

Video: Kjøkkenhagedesign: How To Grow A Kitchen Garden

Video: Kjøkkenhagedesign: How To Grow A Kitchen Garden
Video: ТУРЦИЯ / 3 ЛУЧШИХ БЛЮДА. SUB ENG, ESP 2024, April
Anonim

Kjøkkenhagen er en æret tradisjon. Hva er en kjøkkenhage? Det er en flere hundre år gammel måte å sikre frisk frukt, grønnsaker og krydder innen rekkevidde fra kjøkkenet. Dagens kjøkkenhagedesign tar notater fra fortiden, men tilfører mer finurlighet og personlighet.

Dagligvareprisene går opp. Det er noe vi ikke kan flykte fra, og sannsynligvis en trend i fremtiden. Men du kan halvere disse regningene hvis du dyrker en kjøkkenhage. En kjøkkenhageseng er en av de bedre måtene å sikre ferske råvarer, vite hva som skal til maten din og nyte naturen.

Hva er en kjøkkenhage?

Våre besteforeldre hadde gode kjøkkenhageideer. Kjøkkenhagedesign er sterkt avhengig av hva familien din liker å spise. Det kan være enkelt, med friske urter og en skjærehage for å forskjønne bordet. Men noen gartnere dyrker en kjøkkenhage for å dekke alle deres frukt- og grønnsaksbehov. Dvergfrukttrær, fruktplanter og stokker, grønnsaker og rotgrønnsaker, sommermat som mais og tomater, alle har en fremtredende plass. Selv små områder kan produsere rikelig med mat hvis du sår påfølgende avlinger, bruker vertikale støtter og planter små mengder variert mat. Plassen kan være så enkel som et høybed, eller en stor tomt med plass til å utvide.

Simple Kitchen Garden Bed

Mye av det vi spiser kan dyrkes. Du må ta hensyn til sonen din og sørge for at valgene dine vil trives der du bor. I mindre hager er et høybed en fin start på en kjøkkenhage. Høybed varmes opp tidligere på våren og er tilgjengelige på grunn av høyden. De kan holde til mye hvis du bruker vertikale støtter til ting som bønner, erter, agurk og andre klatreplanter. Velg et sted med mye sol, siden de fleste produkter setter pris på mye lys. Fyll bedet med god organisk jord og vurder å bruke et dryppsystem for å holde alle plantene godt hydrert.

Ideer til stor kjøkkenhage

I områder med god plass kan du legge til mer enn bare noen salat og rotvekster. Dyrk favorittfrukten din med en dvergart. Tren drueranker på et gjerde. Legg til pollinatorattraksjoner i form av lavendel, Calendula, biebalsam og andre blomstrende planter. Hold skadedyr unna med følgeplanter og urter. Roter frøplantene dine årlig for å forhindre sykdom og insektproblemer. Lær om teknikker som espaliering for å holde området ryddig og lett tilgjengelig. Hvis du har nok plass og planlegger nøye, er det nesten ingenting som ikke kan dyrkes i kjøkkenhagen din.

Anbefalt: