Sommerfuglhager – Lær hvordan du kan tiltrekke sommerfugler til hagen din

Innholdsfortegnelse:

Sommerfuglhager – Lær hvordan du kan tiltrekke sommerfugler til hagen din
Sommerfuglhager – Lær hvordan du kan tiltrekke sommerfugler til hagen din

Video: Sommerfuglhager – Lær hvordan du kan tiltrekke sommerfugler til hagen din

Video: Sommerfuglhager – Lær hvordan du kan tiltrekke sommerfugler til hagen din
Video: Бат, Англия - город Бат в георгианском стиле - история прогулок и путеводитель по Бату 2024, Kan
Anonim

Den flimrende, gule og oransje bevegelsen på den rosa Echinacea-blomsten i det fjerne utenfor kontorvinduet mitt kan bare bety én ting. For en glede! Sommerfuglene har endelig kommet igjen. Etter en lang (og veldig hvit) vinter er det ikke et mer velkomment syn enn de myke, lekne rytmene og forlokkende fargemønstrene til monarken eller den m alte sommerfuglen på hver åpen blomst.

Å tiltrekke sommerfugler i hager er enkelt å gjøre med de riktige plantene. Fortsett å lese for informasjon om hvordan du tiltrekker sommerfugler til hagen din.

Sommerfuglhageplanter

Sommerfuglhagen i seg selv er en spektakulær ting å se ettersom sommerfugler tiltrekkes av noen av de mest slående blomstene. Noen av disse vanlige sommerfuglhageplantene inkluderer:

  • Zinnia
  • Marigold
  • Rudbeckia
  • Coreopsis
  • Aster
  • Solsikke
  • Liatris
  • lilla solhatt

Fantastisk duftende valg å legge til sommerfuglhagedesignet inkluderer følgende:

  • Salvia
  • Lavendel
  • Verbena
  • Timian
  • Sage
  • Bee balsam (Monarda)
  • Sommerfuglbusk

Når du bestemmer deg for de beste plantene for sommerfuglferien, beholdhusk at de liker å feste seg med en blomsts nektar i tillegg til å bruke plantens blader til mat som unge larver. For eksempel vil den briljante monarksommerfuglen bare kose seg med melkegress (Asclepias) som larve, mens svalehalesommerfuglen foretrekker persilleplanten.

Hvis du er usikker på hvilke typer sommerfugler som er vanlige i hagen din, vil en feltguide til sommerfugler komme godt med. Veiledningen bør også beskrive hva regionale sommerfugler foretrekker for mat, blomster og habitater både på larve- og voksenstadiet.

Tips for sommerfuglhagedesign

I tillegg til mat trenger sommerfugler vann og steder å slappe av, akkurat som vi gjør. Sørg for å ha et vått område for sommerfugler å drikke fra, enten det er en grunn sølepytt eller en fuktig bøtte med sand i solen. Hvis du vanner plenen eller hagesengene hver dag, bare sørg for at det blir litt vann som de kan drikke av hele dagen.

Sommerfugler liker også å varme seg på en solrik stein eller annen flat overflate. Plassering av flate steiner i sommerfuglhager gir ikke bare skjønnhet og mangfold til landskapet, men øker sjansene dine for å se disse fantastiske skapningene hele dagen!

Vind er et problem som kan oppstå i hagen og vil drive alle typer sommerfugler bort. Det er nesten umulig for sommerfugler å spise, drikke og slappe av når vindkast truer med å viske dem vekk fra blomsten fylt med nektar. For å unngå dette traumet, sørg for å plante attraktive blomster på et sted beskyttet mot vinden. Selv små vindkastkan være et problem for de bittesmå sommerfuglene, så det kan være nødvendig å plante en hekk, sette opp et gjerde eller installere trær for å hindre vinden fra å komme inn på hageområdet.

Det er viktig å planlegge sommerfuglhagen for å inkludere alle disse komponentene, men fremfor alt er bruken av plantevernmidler og ugressmidler strengt forbudt. Din innsats for å lage et sommerfuglreservat vil være til ingen nytte hvis giftstoffer legges til sommerfuglhager eller andre steder i nærheten. Økologisk hagearbeid er perfekt for naturen og helt nødvendig i sommerfuglhabitathagen. Mer informasjon om organiske metoder for ugrasbekjempelse, gjødsling og skadedyrbekjempelse finnes i mange bøker og nettsteder.

Før du vet ordet av det, vil du tiltrekke deg sommerfugler av alle slag. Snart vil du legge merke til skyet svovel, åkerhalvmåne, fritillary, rød og hvit admiral og vårasurblå sommerfugler som nyter hagen du plantet for dem, så sørg for å feste en hengekøye eller plasser en hagebenk i nærheten for timevis med flagrende underholdning!

Anbefalt: