Vanlige Forsythia-varianter - Typer Forsythia-busker for landskapet

Innholdsfortegnelse:

Vanlige Forsythia-varianter - Typer Forsythia-busker for landskapet
Vanlige Forsythia-varianter - Typer Forsythia-busker for landskapet

Video: Vanlige Forsythia-varianter - Typer Forsythia-busker for landskapet

Video: Vanlige Forsythia-varianter - Typer Forsythia-busker for landskapet
Video: Everything You Need to Know About Spirea 2024, Kan
Anonim

Forsythia er kjent for sine utbrudd av strålende gul farge som kommer allerede før det første bladet brettes ut, og er en fryd å se. Finn ut om noen populære forsythia-varianter i denne artikkelen.

Blanding av busker med Forsythia-buskvarianter

Til tross for sin lyse vårfargeskjerm, er ikke forsythia ment å være et eksemplar eller en frittstående plante. Fargen varer bare tre uker på det meste, og når blomstene er borte, er en forsythia en vanlig Jane av en plante. Bladverket er ikke spesielt attraktivt, og for de fleste forsythiabuskvarianter er det ingen pen høstfarge.

Du kan overvinne buskens begrensede sesong ved å omgi den med andre busker for å lage en kant med flere sesonger av interesse. Men ikke glem å inkludere en forsythia i blandingen fordi du ikke finner en annen busk som blomstrer så tidlig eller mer frodig.

Varieties of Forsythia

Det er ikke mye variasjon av farger i de forskjellige typene forsythia. Alle er gule, med bare subtile variasjoner i nyanse. Det er en hvit forsythia, men det er en helt annen plante som tilhører en annen botanisk familie. Det er imidlertid forskjeller i størrelsen på buskenog nok variasjon i blomstringstider til at du kan forlenge sesongen et par uker ved å plante forskjellige sorter. Her er noen av de mest populære variantene:

  • ‘Beatrix Farrand’ er en av de største forsythiaene, og måler opptil 10 fot høye og brede. Den har også noen av de største blomstene, med en diameter på omtrent 2 tommer. Dette er en grasiøs, fonteneformet busk. Andre typer sammenlignes ofte med ‘Beatrix Farrand’ fordi den anses å være overlegen i blomsterfarge og -størrelse samt vane og kraft.
  • ‘Lynwood Gold’ blomster er ikke så store eller så livlige i farger som ‘Beatrix Farrand’, men den blomstrer pålitelig år etter år uten mye oppmerksomhet. Den er mer oppreist enn 'Beatrix Farrand' og måler omtrent 10 fot høy og 8 fot bred.
  • ‘Northern Gold’ er en gyllengul, kaldherdig variant. Den blomstrer selv etter en streng vinter, og tåler temperaturer så lave som -30 grader Fahrenheit (-34 C.). Det er et godt valg for vindfylte områder. Andre kuldeharde typer inkluderer ‘Northern Sun’ og ‘Meadowlark.’
  • ‘Karl Sax’ blomstrer to uker senere enn andre typer. Den er buskete enn 'Beatrix Farrand' og blir omtrent 6 fot høy.
  • ‘Show Off’ og ‘Sunrise’ er mellomstore busker som måler 5 til 6 fot høye. Velg "Show Off" hvis du vil klippe grener for innendørs arrangementer og "Sunrise" hvis du foretrekker en haugbusk som har et snev av høstfarge og ser flott ut i landskapet.
  • Golden Peep, Goldilocks og Gold Tideer dverg, varemerkebeskyttede varianter. De er kompakte og måler rundt 30 tommer høye. Disse små buskene gir gode bunndekker.

Anbefalt: