Forsythia Leaf Problemer: Hva å gjøre for en Forsythia med gule blader

Innholdsfortegnelse:

Forsythia Leaf Problemer: Hva å gjøre for en Forsythia med gule blader
Forsythia Leaf Problemer: Hva å gjøre for en Forsythia med gule blader

Video: Forsythia Leaf Problemer: Hva å gjøre for en Forsythia med gule blader

Video: Forsythia Leaf Problemer: Hva å gjøre for en Forsythia med gule blader
Video: Forsythia - How to grow Forsythia - How not to prune Forsythia #forsythia 2024, Kan
Anonim

Forsythias er hardføre, attraktive busker som gleder oss hver vår med sine tidlige, gylne blomster. Plantene er relativt lite plaget av insekter og tåler kulde, varme og korte tørkeperioder, men soppsykdommer er en alvorlig trussel mot deres skjønnhet. Hvis du ser at forsythia-bladene dine blir gule, kan det være et tegn på et betydelig soppproblem. Gulning av forsythia-busker er norm alt før høstløv faller, men i vekstsesongen er det tid for handling.

Hvorfor blir Forsythia-bladene gule?

Perioder med regn i de varmere årstidene skaper en fuktig, fuktig atmosfære som er perfekt for dannelse av sopp. Soppsporer kan ofte leve lenge i jord og til og med overvintre der, og bryte ut i smittsomme visninger ved første tegn på gunstig vær. Det er flere soppsykdommer som kan plage gulnende forsythia-busker. Et soppdrepende middel kan være nyttig, men det er best å prøve å identifisere sykdommen for mer effektiv behandling.

Hvis du kan utelukke overbefolkning, tørre forhold og aktuelle skader samt eventuelle skadedyr, sitter du igjen med en plante som sannsynligvis har en soppsykdom. Gule blader på forsythia oppstår fra en rekke sykdommer,de fleste kan spore vektoren til poding eller mekanisk introduksjon, selv om forstyrret jord kan inneholde sporer i årevis.

Å opprettholde en sunn plante gjennom regelmessig vanning, gjødsling, beskjæring og mulching kan bidra til å minimere skadene fra soppsykdom. Forsythia-bladproblemer vil vanligvis ikke drepe planten, men på grunn av dens dekorative funksjon kan sykdommen ødelegge skjønnheten og dempe plantens kraft.

Diagnoserer gule blader på Forsythia

En forsythia med gule blader kan forekomme på grunn av en rekke sykdommer. Nedenfor er de mer vanlige:

  • Gule årer kan indikere tobakksringflekkvirus eller arabismosaikkvirus. Hver introduseres vanligvis gjennom nematoder.
  • Gule, svarte eller brune flekker som danner et større nekrotisk vev kan bety at forsythia med gule blader er forårsaket av antraknose, en av de vanligste soppsykdommene på prydplanter. Det gule vevet kan også være kolonisert av bittesmå fruktlegemer.
  • Sclerotinia sclerotiorum begynner med gule blader, men går videre til visne stengler og skaden blir dypere til brun.

Behandling av forsythia-bladproblemer

Soppmidler er vanligvis bare effektive hvis de sprøytes før planten viser tegn på sykdom. Dette er vanligvis bare ved bladdannelse. Når du først oppdager en forsythia med gule blader, er det for sent å bruke et soppdrepende middel.

Behandling vil omfatte beskjæring for å åpne kalesjen og la luftstrømme gjennom planten og rydde opp alt dødt plantemateriale rundt den. Minimer sprut av jordbundne sporerved å vanne forsiktig ved bunnen av planten. Bruk en løsning med 70 prosent alkohol til å rengjøre verktøy som brukes til å beskjære eller rake rundt planten.

Oppretthold plantens kraft med regelmessig vanning, fôring og steril beskjæring. Neste år, tidlig på våren, bruk en soppdrepende spray for å forhindre fremtidige hendelser.

Forsythia-bladproblemer annonserer ikke plantens dødsstøt, men de er ubeleilig og skjemmende. Tidlig forebygging er nøkkelen til å forhindre flere problemer.

Anbefalt: