Å håndtere Forsythia kuldeskader - Kan jeg redde min frosne forsythia

Innholdsfortegnelse:

Å håndtere Forsythia kuldeskader - Kan jeg redde min frosne forsythia
Å håndtere Forsythia kuldeskader - Kan jeg redde min frosne forsythia

Video: Å håndtere Forsythia kuldeskader - Kan jeg redde min frosne forsythia

Video: Å håndtere Forsythia kuldeskader - Kan jeg redde min frosne forsythia
Video: Dealing with Plant Freeze Damage 2024, Kan
Anonim

Forsythia-planter er lettstelte busker med gule blomster som dukker opp tidlig på våren. De produserer mange stilker og trenger ofte beskjæring for å fortsette å se best mulig ut. Kalde eller vindfulle vintre kan skade forsythias, men de kommer seg vanligvis. Hvis du lurer på hvordan du skal behandle en forkjølelsesskadet forsythia eller søke tips om beskjæring av en skadet forsythia, les videre.

Forsythia Winter Damage

Siden forsythia er en løvfellende busk, mister den bladene og går i dvale om vinteren. Det betyr imidlertid ikke at den ikke kan lide av vinterkulde. Forsythia-busker er hardføre i U. S. Department of Agricultures plantehardhetssone 5 til 8. Buskene kan overleve kalde temperaturer ned til -29 grader C.

Forvent forsythia-vinterskader hvis vintrene i sone 5 er kaldere enn vanlig. Røtter er ikke det første som blir skadet, siden de er isolert av snø. Men forsythia-kuldeskader kan omfatte død av blomsterknopper.

Mens blomsterknopper ikke er den eneste delen av forsythia-busker som er utsatt om vinteren, er de de ømmeste plantedelene over bakken. Blomsterknopper kan bli ofre for vinterskader for forsythia, mens stengler og bladknopper ikke vil lide hardt.

Grener og bladknopper tåler kalde temperaturer bedre enn blomsterknopper, men de kan fortsatt lide skade. Når kvister, stengler og skudd får forsythia-kuldeskader, endres fargen og de ser tørre eller rynkete ut.

Can I Save My Frozen Forsythia?

Når du ser vinterskade for forsythia, lurer du sannsynligvis på: kan jeg redde min frosne forsythia? Og du vil vite hvordan du behandler en kald skadet forsythia. Svaret på det spørsmålet er mest sannsynlig ja. Du må kanskje bare tenke på beskjæring. Beskjæring av en skadet forsythia vil også forynge busken.

Det første du må gjøre når du merker vinterskader i forsythiaen din, er å være tålmodig. Ikke løp ut med saksen og kutt av lemmer. Vent til sen vår eller forsommer med å handle for å gi planten tid til å komme seg. På det tidspunktet vil levende stokk utvikle nye blader og skudd.

Hvis vinterens kalde temperaturer har ødelagt blomsterknoppene på forsythia-kultivarer, kommer ikke buskene til å produsere mange, om noen, blomster om våren. De vil imidlertid komme seg og produsere blomster neste år.

Hvis du finner ut at en forsythia-stamme eller gren er alvorlig skadet, kutt den tilbake til kronen. Du kan kutte opptil en tredjedel av stokkene per år.

Anbefalt: