Gule blader på sommerfuglbusken min – grunner til at blader blir gule på sommerfuglbusken

Innholdsfortegnelse:

Gule blader på sommerfuglbusken min – grunner til at blader blir gule på sommerfuglbusken
Gule blader på sommerfuglbusken min – grunner til at blader blir gule på sommerfuglbusken

Video: Gule blader på sommerfuglbusken min – grunner til at blader blir gule på sommerfuglbusken

Video: Gule blader på sommerfuglbusken min – grunner til at blader blir gule på sommerfuglbusken
Video: Butterfly Bush Care Tips // Garden Answer 2024, April
Anonim

Sommerfuglbusk er et vanlig prydeksemplar, verdsatt for sine lange blomsterpigger og evne til å tiltrekke seg pollinatorer. Denne planten er en flerårig plante, som dør tilbake om høsten og produserer nytt løvverk om våren. Når min avløves om høsten, endrer bladene farge naturlig; men i vekstsesongen kan gule blader på sommerfuglbusken min signalisere andre problemer. Kulturelle eller insektproblemer er sannsynligvis årsaken til at bladene blir gule på sommerfuglbusken. Her er noen potensielle årsaker slik at du kan triage de gulnende sommerfuglbuskenes blader.

Why Butterfly Bush Leaves are Yellow

Sommerfuglbusken heter det passende fordi den trekker bier og sommerfugler, men også avgir en sterk duft om kvelden som tiltrekker møll. Denne planten har vakre 6- til 12-tommers (15-30 cm.) lange blomsterpigger, men askegrønt unremarkable løvverk. Hvis bladene på sommerfuglbusken er gule, kan det være på grunn av plantestress eller det kan være en insektinvasjon. Disse spreke dyrkerne er ikke utsatt for mange sykdoms- eller insektproblemer, og er spenstige nok til at de ikke trenger regelmessig babying. Når det er sagt, oppstår det sporadiske problemer.

Kulturelle problemer for gulende sommerfuglbuskBlader

Hvis du legger merke til at bladene blir gule på sommerfuglbusken, er det på tide å undersøke mulige årsaker. Buddleia foretrekker godt drenert jord og full sol for best blomsterproduksjon. Våte røtter kan føre til at planten synker og røttene kan råtne under altfor fuktige forhold.

Jords pH er viktig for plantehelsen og hjelper med opptak av næringsstoffer. Sommerfuglbusk bør dyrkes i en pH på 6,0 til 7,0. Hvis jorda er for surt, reagerer fosforioner med aluminium og jern for å danne mindre løselige forbindelser. Det betyr at disse mikronæringsstoffene ikke er lett tilgjengelige for planten.

Hvis jerntilgjengeligheten er lav, vil bladene blekne til gule, og etterlate de grønne årene i løvet intakte. Når bladene på sommerfuglbusken er gule med grønne årer, er dette et tegn på jernklorose og kan behandles ved å søte jorden med kalk og gjødsle planten for å starte den på bedringens vei.

Insekter og sommerfuglbuskblader blir gule

Edderkoppmidd er vanlige skadedyr for Buddleia, spesielt når plantene er stresset. Tørre forhold fører til angrep av disse små sugende insektene. Det er denne fôringsmetoden som tapper plantens energi og resulterer i symptomer som at blader blir gule på sommerfuglbusken.

Det er flere andre sugende insekter som kan plage planten, men edderkoppmidd er den mest utbredte. Se etter nett blant de falmende bladene. Dette vil være ledetråden om at insekter er de skyldige. Styrk helsen til planten din ved å vanne den dypt og regelmessig, gi den et bladfôr og sprøyte denmed hagebrukssåpe for å bekjempe de bittesmå skadedyrene.

Nematoder i sandjord kan også skade plantens helse. Kjøp nyttige nematoder som en løsning. Unngå sprøytemidler, da Buddleia tiltrekker seg mange nyttige insekter som kan bli drept.

Ytterligere grunner til gulning av sommerfuglbuskblader

Sykdom er en annen bekymring når du ser bladene på sommerfuglbuskene bli gule. Buddleia er en hardfør, tøff plante som sjelden blir angrepet av noen sykdommer, selv om de skjer.

Mugg gjør at det dannes et belegg på bladene, noe som reduserer effektiviteten ved fotosyntese og fører til at bladspissene falmer og hele bladet dør. Det er mest vanlig når planter opplever kjølige temperaturer og langvarig bladfuktighet.

Ugressmiddelskade fra drift er en annen mulig årsak til gulning av blader. Sprøyting av ikke-selektive ugressmidler i vindfulle forhold vil føre til at noe av giften flyter i luften. Hvis den kommer i kontakt med sommerfuglbusken din, vil de infiserte områdene dø. Dette er oftest bladene på utsiden av planten. Hvis du bruker et systemisk ugressmiddel, vil giften transporteres inn i det vaskulære systemet til Buddleia og kan drepe det. Vær forsiktig når du sprøyter og unngå påføring i vindfulle forhold.

Anbefalt: