Courgetteblader som blir gule: grunner til gule blader på zucchini - Hagearbeid vet hvordan

Innholdsfortegnelse:

Courgetteblader som blir gule: grunner til gule blader på zucchini - Hagearbeid vet hvordan
Courgetteblader som blir gule: grunner til gule blader på zucchini - Hagearbeid vet hvordan

Video: Courgetteblader som blir gule: grunner til gule blader på zucchini - Hagearbeid vet hvordan

Video: Courgetteblader som blir gule: grunner til gule blader på zucchini - Hagearbeid vet hvordan
Video: Grow an Endless Garden | Start Saving Seeds Today 2024, Mars
Anonim

Zucchini-planter er en av de mest produktive og enkle avlingene å dyrke. De vokser så raskt at de nesten kan innhente hagen med sine springende vinranker tunge av frukt og de store skyggefulle bladene. Raske og enkle som de enn er, selv squash har sine problemer. Et vanlig problem er gulning av zucchiniblader. Gule blader på zucchini, også k alt klorose, er et symptom hvis opprinnelse kan være en rekke ting. Den følgende artikkelen går nærmere inn på noen av årsakene til squashplanter med gule blader, og hva du kan gjøre hvis squashen har gule blader.

Hjelp, min zucchini har gule blader

Hvis du merker at squashbladene dine blir gule, er det kanskje ikke for sent å redde plantene. De sannsynlige synderne er enten insekter eller sykdom, og noen ganger sykdom forårsaket av insekter.

Agurkmosaikkvirus

En av de vanligste sykdommene forårsaket av tilstedeværelsen av skadedyr er agurkmosaikkvirus som, som navnet antyder, også rammer agurker, som er i samme familie.

Sykdommen viser seg som gulnende zucchiniblader, vanligvis langs årene. Den skyldige? Bladlus som spiser på undersiden av plantens blader. Agurkmosaikkvirus overføres av disse bittesmå insektene, noe som resulterer i hemmet vekst og dårlig fruktutvikling. Den dårlige nyheten er at når planten først er infisert, finnes det ingen kur.

Du kan prøve å stoppe utviklingen av sykdommen ved å fjerne og ødelegge eventuelle infiserte plantedeler. Ideelt sett vil du overvåke plantene dine for bladlus før de blir infisert. Ethvert tegn på bladlus bør behandles umiddelbart med en insektdrepende såpe eller neemolje.

Spidermidd

En annen skadedyr, edderkoppmidden, suger også sevjen fra plantens blader, noe som resulterer i at zucchinibladene blir gule. Igjen, behandle plantene med en insektdrepende såpe. Spray hele bladene, inkludert undersiden. Introduser eller oppmuntrer også marihøner og snørevinger som vil kose seg med edderkoppmidd (og bladlus også).

Fusarium Wilt

En annen sykdom som kan resultere i squashplanter med gule blader er Fusarium-visne. Denne soppsykdommen påvirker plantens vaskulære vev. Sporene lever i jorda og kan bæres av agurkbiller som ikke bryr seg om at dette er en zucchini og ikke en agurk.

Dessverre, når planten først er infisert, er soppdrepende midler ineffektive. Det er best å fjerne og ødelegge de infiserte plantene.

Fiksing gulende squashblader

Det beste alternativet er å prøve å forhindre gule blader på zucchini ved å plante sykdomsresistente varianter og forberede bedet ordentlig. Før planting, endre jorda med kompost og annet organisk materiale. Dette vil forbedre den generelle jordstrukturen. Hvisjorda er tett eller har tung leire, tilsett torvmose og kompost for å lette jorda og forbedre dreneringen.

Test også jorda før planting for å identifisere utilstrekkelige næringsstoffer og test pH-nivået. Zucchini liker jord som er lett sur eller nøytral (pH på 6,5-7,0).

Courgetteplanter er tunge matere, så eventuelle mangler på mangan, svovel eller jern kan forårsake gulfarging i yngre blader, gradvis utvikle seg og påvirke de mer modne bladene.

Anbefalt: