Hvorfor blir Morning Glory-blader gule: grunner til at Morning Glory har gule blader

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor blir Morning Glory-blader gule: grunner til at Morning Glory har gule blader
Hvorfor blir Morning Glory-blader gule: grunner til at Morning Glory har gule blader

Video: Hvorfor blir Morning Glory-blader gule: grunner til at Morning Glory har gule blader

Video: Hvorfor blir Morning Glory-blader gule: grunner til at Morning Glory har gule blader
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

Morning glories er vakre, produktive vinstokker som kommer i alle slags farger og virkelig kan ta over et rom med sin glans. Det er imidlertid en risiko for gulning av blader på morgenfruer, noe som kan gi plantene et skjemmende utseende og skade helsen. Fortsett å lese for å lære mer om hva du skal gjøre når morning glory-bladene dine er gule.

Reasons a Morning Glory Has Yellow Leaves

Hvorfor blir morgenfrue-bladene gule? Gult morning glory løvverk kan være forårsaket av noen forskjellige ting.

Morning glories er for det meste hardføre planter som kan vokse under en rekke forhold. Flytt den for langt ut av plantens komfortsone, men den vil ikke være fornøyd. Dette vises vanligvis av gulne blader.

En sannsynlig årsak er for mye eller for lite vann. Morgen herligheter trives med omtrent 1 tomme (2,5 cm) nedbør per uke. Hvis de går gjennom en tørke som varer lenger enn en uke, kan bladene deres begynne å gulne. Vann plantene dine til en tomme (2,5 cm.) per uke hvis det ikke regner, og bladene skal bli friske. På samme måte kan for mye vann forårsake problemer. Så lenge dreneringen er god, burde mye regn alene ikke være et problem. Hvis vannet får stårundt planten kan imidlertid røttene begynne å råtne, noe som får bladene til å gulne.

Gulende blader på morgenfruer kan også være forårsaket av overgjødsling. Morgenfruer trenger egentlig ikke gjødsel i det hele tatt, men hvis du bruker det, bør du bruke det når plantene er unge og akkurat begynner å vokse. Gjødsling av en moden plante kan forårsake gule blader.

En annen mulig årsak er sollys. Tro mot navnet deres blomstrer morgenherligheter om morgenen, og de trenger mye sollys for å gjøre det. Sørg for at planten din mottar minst 6 timer med sollys per dag, og at noe av det er om morgenen, ellers kan du se gulne blader.

Naturlige årsaker til gult morgenblad

Gule blader på morgenfruer er ikke nødvendigvis et problem, og kan bare være et tegn på skiftende årstider. I områder med kalde vintre blir morgenfruer vanligvis behandlet som ettårige. Kjølige nattetemperaturer vil få noen blader til å gulne, og frost vil få de fleste av dem til å gulne. Med mindre du tar med planten din inn for å overvintre, er dette et naturlig tegn på at levetiden nesten er over.

Anbefalt: