Primrose With Yellow Leaves - How To Treat Yellow Primrose Leaves

Innholdsfortegnelse:

Primrose With Yellow Leaves - How To Treat Yellow Primrose Leaves
Primrose With Yellow Leaves - How To Treat Yellow Primrose Leaves

Video: Primrose With Yellow Leaves - How To Treat Yellow Primrose Leaves

Video: Primrose With Yellow Leaves - How To Treat Yellow Primrose Leaves
Video: Chlorosis! How to Treat Yellowing Foliage // Garden Answer 2024, April
Anonim

Primroser er en av vårens første blomstrende i kaldt vinterklima, og et lyst og velkomment tegn på varmt vær som kommer. Noen ganger kan du imidlertid oppdage det du trodde var sunne primula-blader som blir gule, noe som kan legge en skikkelig demper på en ellers glad feiring av våren. Fortsett å lese for å lære hvordan du behandler gule primulablader.

Hvorfor blir Primrosebladene gule?

Gulning av primulaplanter kan tilskrives noen få årsaker. Et vanlig og lett behandlet problem er feil vanning. Primroser trenger fuktig, men ikke vannmettet jord. Sørg for å vanne dem regelmessig, men plant dem i jord med god drenering for å sikre at de ikke står i vann, noe som kan forårsake rotråte og gulne blader.

På samme måte, ikke la jorden tørke ut, da dette kan forårsake gule, sprø blader. To unntak fra denne grunnleggende regelen er japansk og trommeprimula, som begge kan trives i veldig våt jord.

Løv kan også bli gule hvis planten din er i direkte sollys. Primroser tåler direkte sol på steder med veldig kjølige somre, men i de fleste tilfeller er det best å plante dem i delvis eller filtrert sollys.

Sykdommer som forårsaker gulnende PrimrosePlanter

Ikke alle årsaker til gulning av primulaplanter er miljømessige. Ulike varianter av soppråte manifesteres i produksjon av mindre blader som blir gule og visner raskt. Fjern og ødelegg infiserte planter for å redusere spredningen av råte til friske planter. Forbedring av drenering kan også bidra til å bekjempe det.

Løvflekk er en annen sykdom som vises som gule til brune flekker på undersiden av bladene. Bladflekker kan bekjempes ved bruk av soppdrepende midler eller enkel fjerning av infiserte planter eller blader.

Mosaikkvirus kan overføres av bladlus og vises som en gul flekker på blader som ofte er svært forkrøplet. Viruset er ikke alvorlig, men spres lett, så fjern og ødelegg infiserte planter for å forhindre ytterligere angrep.

Anbefalt: